Helt slut!

Har tillbringat större delen av dagen i stallet. Mamma var borta så jag fick uppdraget att rida hennes häst och sedan red jag Kingen. Två hästar tänkte jag, inga problem! Jag planerade till och med in att styrketräna efter. Kände mig så på G!

Tji fick jag... Båda hästarna hade en dålig dag, så jag fick kämpa som en idiot. Dessutom försov jag mig, så jag var inte i stallet förrän halv ett. En halvdöd Fnutter kom hem vid fem och satte sig och åt kanelbullar. Styrketräningen tar jag en annan dag. Och jag planerar att åka till Tyskland och jobba med hästar?


Man kan inte lyckad jämnt...

lins-terror, part 2

Jaha, tillbaka från optikern. Det gick bra, jag är själv riktigt förvånad. Idag var jag bara där två timmar (ja, jag tycker två timmar är bra, bättre än förra gången då jag var där tre...). Nu kan jag sätta i och ta ur linserna (nästan) utan problem. Har fått endagslinser för några dagar, så ska jag dit på tisdag igen för uppföljning. Så nu måste jag tydligen börja använda dem också! Fast bara fem timmar första dagen och sedan utöka två timmar per dag. Jag konstaterade snabbt att det nog är bäst jag har glasögon på mig på jobbet i morgon och tar på mig linserna när jag kommer hem. Att sitta vid sju på morgonen en fredag och peta i ögonen är nog inte helt lyckat, då kanske linserna råkar attackera på riktigt...



Jag är riktigt imponerad över mig själv, kom över min ögonfobi tillslut!

(Kom på ett nytt problem, jag har olika styrka på ögonen = olika linser. Är det meningen att man ska lyckas ta rätt på morgonen när man är trött? Suck, att inte allt bara kan vara enkelt!)

lite nervös

Har tid hos optikern vid fyra. Är lite nervös... Vet inte ens varför. Eller jo, jag är fortfarande helt övertygad om att linsen ska attackera mitt öga. Vet inte riktigt hur den skulle kunna göra det, då den är så mjuk. Men i min hjärna kan den det... Får hoppas att den är på bra humör idag (och att jag kanske inte behöver hålla på i tre timmar...), och att alla optikergrejor är hela idag, så att jag kanske kan få de där jäkla linserna någon gång!

Bokrea

Den som uppfann bokrean var en smart en. Jag hittar aldrig någon bok som jag verkligen vill ha och har tänkt på. Däremot kommer jag hem med massor av böcker som jag inte hade en aning om att jag ville ha. Hur ofta kommer man inte hem med något som man aldrig skulle ha köpt till fullpris, ändå tycker man att man har sparat massa pengar? Fast så är det väl alltid med rea. De gånger man verkligen hittar något man letat efter på rea kan räknas på ena handens fingrar. Ja, ja, man blir lurad hela tiden. (Vem är pessimist? Jag?)

Igår åkte jag i alla fall på bokrean med min pappa. På coop, kan det ens räknas som bokrea? De hade fyra pallar med böcker, yeay! Pappa och jag är vana rea shoppare så vi kom hem med sju böcker för drygt fyrahundra. Ingen av dem visste vi att vi ville ha förrän vi hittade dem på coop. Har vi då tjänat femhundra jämfört med orginalpris, eller förlorat fyrahundra på något vi aldrig köpt annars? Nöjda var vi i alla fall!

Om någon undrar varför vi åkte till coop för att gå på bokrea, så åkte vi dit för att köpa semlor och inte böcker. Kom vi ihåg att köpa semlor? Nej, men vad gör de nu har vi en massa halvbra böcker att läsa! Mycket nyttigare! (Hur utvecklande det nu kan vara att läsa deckare...)



Jag har blivit TV-Hitler!

Min syster frågade snällt om jag kunde hämta henne hos en kompis ikväll. Utan att tänka mig för är det första jag säger: "Visst kan jag det, bara det inte är mellan åtta och tio, då tittar jag på Navy CSI och The Mentalist." Det kanske vore okej om det var någon gång ibland, men när jag tänker efter är det nog något varje kväll. Ehh, ja, det är det faktiskt. Bra där!

Jag kanske skulle ta och skaffa mig en hobby?

Måndag igen...

Skulle skjutsa syrran till Väsby för att lämna ett par sadlar som hon lånat hem för att prova. Vi skulle lämna av dem hos en kille utanför McDonalds vid halvt tolv, tolv. Han sa att han skulle ringa innan. Syrran och jag sitter hemma och pratar utan att tänka så mycket på det... Då ringer han och säger att han är där vid halv tolv. Jättebra, verkligen, fyrtiofem minuter kvar och vi har inte ens hämtat sadlarna i stallet (fram och tillbaka dit tar en halvtimme och sedan ytterligare en kvart till Väsby). Vi kom fram till att då hinner vi precis. Om vi missade honom skulle det betyda att vi fick åka tio mil till Eskilstuna för att lämna sadlarna och det var i alla fall inte jag så jättesugen på. Jaha, då ska man gärna ha gud (eller ödet, eller vem fasen som nu bestämmer) på sin sida. Jag hade tydligen gjort något för att reta denna någon/något.

Kommer ner till bilen, plogbilen hade tydligen varit ute, så det var bara att hämta en snöskyffel och skotta fram bilen. Redan där kände jag att det här nog inte är min dag. Skottar fram bilen och kör iväg, inser att jag knappt har någon bensin kvar (märks att jag är tjej...), bestämmer mig för att ta stallet först och tanka på vägen mot Väsby. När jag har kört fem minuter varnar den för att kylarvätskan är slut. Det var minusgrader ute, så jag bestämmer mig för att det är nog lugnt tills jag tankar om ca tjugo minuter. Bilen tog nog inte skada av det, men mitt psyke. Min gamla bil har nämligen inte någon diskret varningslampa, nej, det är en röd lampa som blinkar hysteriskt på instrumentbrädan. Efter tjugo minuter kan jag berätta att man blivit ganska psykad...

Efter många om och men (där alla rödljus som kunde vara röda var det och massa pensionärer som var ute och rastade sina bilar i sakta mak) kommer vi tillslut fram till Väsby och kan lämna av sadlarna, nästan i tid. Sätter oss på McDonalds för att äta, mina händer skakade för att jag varit så stressad. Funderar på om det är ett bra eller dåligt teckan att veckan börjat som den gör. Jag menar, visade det här i vilket tecken resten av veckan ska gå, eller betyder det att det bara kan bli bättre? Jag hoppas på det senare!



Det lutar åt Tyskland!

Pratade med Lisa igår. Hon hade pratat med S, som tidigare har sagt att hon kan fixa jobb till oss i Tyskland. Nu hade hon tydligen något på gång, ett försäljningsstall med 120 (!!!) hästar som letade efter någon. Dock var hon inte helt säker på om de hade plats för två, men hon trodde inte att det skulle vara något problem att hitta något annat i så fall. Så nu bär det förhoppningsvis iväg senare i vår. Först ska Lisa bara sälja sin ponny (och jag håller tummarna för att de rika ponnyföräldrarna inte känner av finanskrisen så att det går snabbt). Jag har visserligen hört att man får halvt jobba ihjäl sig i tyska stall, men så är de världsbäst också. Ser fram emot att få lära mig massor (och förhoppningsvis tröttna på hästlivet så att jag kan skaffa mig ett riktigt liv...)

Har varit lite halvdeppad ett tag nu, det har bara varit snö och mörkt, men nu ser jag ett ljus i tunneln. Så tack gumman för att du har vetat det här i en vecka utan att ha sagt något!



Nu är det bara allt praktiskt som ska ordnas...

Flytta hemifrån?

Jag satt och funderade lite på det här med att flytta hemifrån. Tänkte lite på det här med inredning och började fundera på vad jag egentligen hade.

Två Orrefors skålar, två dukar, en hårtork, en locktång och ett set med bestick (jag har fått dem av mormor, behöver jag säga mer?). Och just det, en stereo har jag.

Jag kanske ska vänta ett tag till med att flytta?

Den som gräver en grop...

Vi var några stycken hemma hos en kompis, E, i fredags för middag och tjejsnack. Några kompisar från stallet och syrran som jag lyckats få med också (av någon anledning är min lillasyster jämnt upptagen). Vi började kvällen med en ridtur i mörkret och kylan. Svinkallt, så det blev inte så lång tur. Hem till E för middag, öl och tjejsnack. Jag hade som utgångspunkt att supa syrran under bordet. Jag kan avslöja att det lyckades inte så bra. Hon var inte den som var fullast... I själva verket var hon den som höll sig nyktrast. Detta trots att hon är nästan fyra år yngre än oss andra. Duktiga syster! Hon påstår att hon hade roligt under kvällen, fast jag vet inte om hon hade roligt med oss eller åt oss.

Kul hade vi i alla fall. Fast jag har en liten fundering (vilken överraskning). När man träffas, dricker och är bara tjejer: Varför slutar det alltid med att man blir varandras psykologer? Varför måste vi tjejer alltid prata känslor och gå in på djupet på allt? Bara en liten fundering...


lins-terror

Var hos optikern idag. Jag kan berätta att mina blinkreflexer är utmärkta. Det tog mig nästan tre timmat att få in linsj****n i ögat! Så fort jag kom nära med linsen blinkade jag. Trodde att jag skulle bli tokig. Inte kan jag ge upp heller och komma tillbaka en annan dag som min optiker föreslog. Nej, har jag börjat måste jag ju klara det, annars betyder det ju att jag är dålig!?! Optikern lämnade mig åt mitt öde i ett hörn, så fick jag sitta där och försöka (medan alla som kom till butiken kunde stå och titta på mina mer och mer frustrerade försök). Men sen gick det, efter tre timmars slit. Jaha, då kom nästa problem, man skulle tydligen kunna ta ut den också...

Ska dit igen på torsdag. Enligt optikern var det många som inte klarade det första gången, utan fick komma flera. Jag vet inte om hon sa det bara för att vara snäll, gjorde hon det uppskattade jag det i alla fall! Stackars mina ögon, de är alldeles ömma, det är ju inte deras fel att jag inte kan kontrollera mina blinkningar...

ibland så...

Tänk vad snabbt det goda humöret kan försvinna! Det räcker med att någon (läs mormor) säger en mening. "Men Susanna, när du nu har så mycket tid över (att jobba med hästar räknas enligt mormor inte som ett riktigt jobb, det är mer en hobby) måste du faktiskt hjälpa din mamma att städa." Jag försöker försvara mig med att det gör jag visst, jag har bara lite svårt att se vad som behöver göras om inte mamma säger till mig. Nej, det räcker inte som förklarning. "Din morfar är gammal, att inte han ser vad som ska göras är okej, men du som är ung tjej, du måste ju se sånt." Ehh, det är klart, jag är ju tjej, att hon inte sa det tidigare, nu måste jag genast börja städa överallt!

Jag insåg snabbt att det där var en diskussion jag inte orkade ta och bytte samtalsämne. Då kom vi istället in på min framtid. "Jag vill ju inte stressa dej, men du kan ju inte bo hemma hela livet. Du får ju se till att komma iväg snart. Jag vet att det inte är min ensak, men har du sökt något plugg till hösten?" Gaahh! Förklarade lugnt att man inte sökte till högskolan förrän senare till våren. Och att jag faktiskt tänkt flytta hemifrån, bara inte precis just nu, utan när jag har en lite bättre plan på vad jag ska göra. "Ja, det är ju inte min ensak, jag är bara lite nyfiken. Hur är det med resten av familjen?" Räddad för denna gång!

Så, nu har jag fått ösa ur mig lite. Känns bättre! Jag tycker om min mormor, det är bara det att vissa frågor orkar jag inte med just nu...

vinter, Öland





Fastnat för det här med tid...

Idag var det knappt något att göra på jobbet, så jag jobbade bara två timmar. Jättebra, då har jag massor med tid att göra bra saker på, typ städa, träna osv. Jag har tränat i alla fall... Sen blev det inte så mycket mer. Var tar tiden vägen? När man har massa tid verkar den nästan försvinna fortare än när man har ont om tid och massor att göra. Jag menar, då hinner man ju (oftast) med det man ska göra. Vad har jag gjort idag? Jobbat två timmar och tränat en, resten då? Det är ju inte så att jag har sovit hela dagen, jag gick upp vid nio. Nej, det här med tid är konstigt! Fast å andra sidan, vad skulle jag ha funderat på annars? Något annat onödigt? Som vanligt då...

Tänk hur länge man kan göra ingenting

Egentligen, var internet verkligen en så bra uppfinning? Jag har precis tillbringat två timmar med att inte göra någonting vettigt. Har suttit och läst bloggar och spionerat på folk via facebook och bilddagboken. Allvarligt talat, varför? Finns det inget bättre jag kan göra? Jo, det är klart att det finns, det är bara så mycket jobbigare... Funderar på att sätta mig och titta på tv istället. Som om det skulle vara bättre, men det är i alla fall omväxling!

Det blev ingen optiker idag. Min optiker hade gått och blivit sjuk, har fått ny tid på onsdag. Tror att det kan ha varit det som gjorde att den här dagen inte blev som jag tänkt. Gick upp med förväntingar på mig själv. Nu var det måndag, dags att ta nya friska tag! Så blev optikern sjuk, jag tappade lite av gnistan. Jag åkte och jobbade och när jag kom hem, jaaa, då blev det inte så mycket mer. Hade tänkt träna, men nej, det blev inte heller. Typiskt, nu måste jag skärpa mig, får ta och gå upp innan jobbet i morgon och träna istället! Som om, men jag kan ju alltid försöka!
Vill ha sommar, sol och bad! (sötnosen gör grimas mot kameran, fy honom!)

Dags för linser!

Ska till optikern i morgon. Jag har bestämt mig för att äntligen ta tag i det här med linser. Visst går det bra med glasögon, men det är inte så praktiskt, dessutom är jag så sjukt klantig att jag alltid lyckas ha sönder dem. De jag har nu har jag visserligen haft i ett och ett halvt år (nästan rekord), tyvärr börjar de bli så repiga efter alla smällar att man snart inte ser genom dem. Varför har jag då inte skaffat linser tidigare? Det beror på att jag verkligen har svårt för det här med ögon. Mina ögon börjar rinna om jag till exempel ser någon annan ta ögondroppar. Jag har jättesvårt att använda kajal och eyeliner, mina ögon börjar bara rinna. Men nu har jag bestämt mig, jag ska skaffa linser och det ska gå. Det kan ju inte vara så svårt? Fast jag har fått för mig att linserna ska attackera mina ögon, men helt normal har jag ju aldrig varit...


Sjuuuk träningsvärk

Det har inte blivit att jag har tränat ordentligt sedan början av december. Det blev så mysket att göra då och sedan har jag helt enkelt inte kommit igång igen. Jag rör mig ju mycket på jobbet och fram till jul har jag ridit ungefär två hästar om dagen, så jag har tyckt att jag rört på mig tillräckligt. Nu har Musse varit dålig och underlaget ute helt värdelöst, så det har inte gått att rida lika mycket som tidigare vilket har gjort att jag har tappat massa muskler. I onsdags fick jag då för mig att det var dags att ta upp styrketräningen igen. Sagt och gjort, var riktigt taggad och tänkte att nu jäklar! När man inte har tränat styrka på ett tag bör man kanske ta det lite lugnt första gången, men inte jag inte. Jag kan ju inte vara sämre än jag var i höstas? Korkad som jag är tog jag samma träningsprogram som jag hade i höstas när jag var fit, samma vikter och antal repetitioner. Inte smart... När jag var färdig låg jag i en hög och skakade på golvet. Stretchade efter och kände mig fruktansvärt duktig, trots att benen vek sig så att jag ramlade på golvet flera gånger. Vadå? Jag klarade ju samma program som i höstas?

Igår kom den, träningsvärken. I vanliga fall tycker jag att det är ganska skönt med träningsvärk, visst känns det, men det betyder ju bara att man har jobbat ordentligt. Men nu, herregud, kunde knappt sova i natt. Musklerna gjorde så ont att det knappt gick att ligga ner. Vad är det här? Håller jag på att bli gammal, är det så det känns? Jag vet inte, men inte fasen tänker jag ge upp för det. I morgon är det på det igen!

Tänk vad lite sol kan göra!

Vintern och jag kommer, som jag tidigare skrivit, inte alltid helt överens. Jag blir alltid lite halvdeprimerade på vintern, det är mörkt hela tiden! Men så kommer de där dagarna som lyser upp. De där dagarna när himlen är klarblå, solen skiner och snön gnistrar. Genas känns livet ljusare, allt blir bättre och jag går inte och irriterar mig på småsaker. Idag var jag till och med så glad att jag, utan att klaga, åkte nästan fyra mil extra för att köpa en flaska whiskey till min pappas födelsedag, då den sort han ville ha inte fanns på systemet där jag brukar handla. Istället för att sitta och klaga, som jag garanterat gjort om det varit mulet, ägnade jag de extra fyra milen till att höja musiken så mycket mina öron tillät, skråla med så högt jag kunde och gasa på lite extra på motorvägen (ja, ja, jag vet att man inte ska köra för fort...). Plötsligt var dagen underbar! Förhoppningsvis kan jag leva på den här dagen ett tag även om det blir slaskigt, isigt och mulet sedan.                                      

Nu är cirkusen igång igen

Melodifestivalen igår, satt och tittade på den med pappsen och massa popcorn. Varken min far eller jag är den mest positiva personen till det här spektaklet, så det blev massa skitsnack om kläder, låtar och allt annat. Vi kom på oss själva efter ett tag och konstaterade att näe, nu får vi faktiskt vara tysta och lyssna på musiken då det är den det hela handlar om, men efter några minuter var vi igång med pratet igen.

Det tillhör traditionen att man måste klaga på Melodifestivalen nu när hela cirkusen har dragit igång igen. Som vanligt tycker jag att låtarna inte håller den kvalité jag tycker att de borde, med tanke på hur den svenska musiken som spelas i övrigt borde det väl inte vara så svårt att få fram riktigt bra bidrag även till Melodivfestivalen? Tydligen är det ändå svårt, eftersom alla varje år klagar på det. Trots detta burkar flera av låtarna bli riktiga radioplågor, man kanske bara behöver höra dem ett par gånger?

Det jag blev mest besviken på i år var dock inte själva låtarna, de lät som vanligt, utan resten. Man blev kanske bortskämd förra året med Kristian Luuk och Björn Gustafsson, för jag tyckte inte alls att det höll samma nivå i år. Jag tyckte att det kändes mer krystat i år. Fast om man tänker efter så är det ju faktiskt en musiktävling, förra året såg, i alla fall jag, mest på det för att jag tyckte mellannummren och pratet var roligast. Får hoppas att det blir bättre! Annars får jag helt enkelt lyssna på musiken nästa gång...

Nä, nu har jag gjort precis som alla andra och fått klaga av mig lite, så nu känns det bättre. Dags för lite middag!

Inte riktigt som vi hade tänkt oss...

Inflyttningsfest hos A igår. Vi var fem tjejer så det blev mycket skvaller och killsnack, precis som det ska vara! Lite tråkigt att vi inte går i skola tillsammans längre bara, det blir inte riktigt lika mycket skvaller nu. Eller, vi satt och bara pratade i över tre timmar, så lite lyckades vi skvallra i alla fall... J, som är gravid, har börjat få riktigt stor mage nu också. Kände hur barnet sparkade, jag var helt fascinerad! Det känns lite konstigt, vi är lika gamla och hon ska ha barn snart, jag känner mig så barnslig i jämförelse.

Vår plan var att vi skulle gå ut sedan. Problemet var att vi ju var fem tjejer som skulle ta oss ut, med andra ord tog det lite tid, vilket gjorde att vi var ganska sena iväg. När vi väl kommer fram till BJ, straxt före tolv, var det fruktansvärt lång kö. Lätt uppgivna ställde vi oss i kön. Vi hade rätt roligt när vi stod där, kul att lyssna på allas fyllesamtal. Jag vet ju själv att man tycker att man för ganska intelligenta diskussioner, men som en hyfsat nykter utomstående kan jag säga att de som stod runt oss inte höll alltför hög nivå. Framför oss stod två tjejer och pratade med ett par killar de just hade träffat. Tjejerna verkade inte alltför roade, men killarna gav inte upp för det. En av tjejerna bodde tydligen i Åbo, vilket de hakade upp sig på. Tror att vi fick höra "är du från Åbo?" säkert 100 gånger. Bakom oss stod ett killgäng som diskuterade förhållanden, "tjejer behöver domineras, de inser det inte bara själva", alla var singlar...

Vi hade som sagt kul när vi stod där i alla fall! Efter nästan en och en halv timme var det dock inte lika kul, fötterna var frusna (vi hade inte direkt planerat att stå ute i minusgrader när vi valde skor...) och kön hade inte rört sig framåt på en halvtimme. Då gav vi upp och bestämde oss för att gå till Max och äta istället. Vid halv två kom vi dit och insåg att vi inte var ensamma om att ha fått den idén, lyckades få tag på ett bord till slut och svullade i oss pommes och dip, mums! M's posjkvän hämtade oss när vi tröttnat och körde hem oss.

Hemma igen vid tre, kvällen blev som sagt inte riktigt som vi hade tänkt oss, det blev inte så mycket party, men kul hade vi! Vi kom fram till att nästa gång vi ska gå ut i Uppsala ska vi nog ge oss ut lite tidigare, så man slipper den värsta kön. Jag försökte övertala A att eftersom hon är den som bor där borde hon se till att lära känna rätt folk så vi kan få gå förbi kön. Får se hur det går med det!

Inflyttningsfest

På fredag ska jag hem till A i Uppsala på inflyttningsfest. Äntligen! Hon har bott där i säkert en månad, men bättre sent än aldrig. Hon ville vara säker på att hitta en dag när alla kunde komma och det uppskattas! Hela tjejgänget kommer, det blir snittar och drinkar hemma hos henne och sen ska vi ut och visa uppsalaborna hur man gör när man festar. Det ska verkligen bli roligt att träffa alla igen, det var över en månad sedan jag träffade alla senast. Det lär bli en hel del snack, brukar bli så när vi inte har setts på ett tag. Då märks det verkligen att vi är tjejer, kackel tror jag att det brukar kallas. Hoppas hennes lägenhet inte är alltför lyhörd, tycker synd om grannarna annars. De flesta som bor där är väl i och för sig studenter, så de räknar säkert inte med att det ska vara tyst en fredag kväll.

Lite jobbigt det här med inflyttningsfest bara, det kräver ju en present. Jag är helt värdelös på det. Om jag inte har en idé från början är det nästan omöjligt att komma på något. Den här gången hade jag tur och kunde vara med på en annan kompis present, annars brukar det bli något opersonligt. Ibland gör det ju inget om det är opersonligt, men A och jag har varit kompisar sedan vi var sju år, så det känns som om jag borde kunna komma på något roligt. M sa i alla fall att hon hade köpt något "roligt" som jag kunde vara med på, så det blir säkert bra. Ser i alla fall fram emot fredagen ordentligt!

När blir man egentligen vuxen?

Jag har funderat en hel del på den här frågan. Ibland känner jag mig vuxen. Jag menar, jag har både jobb och bil, men samtidigt bor jag hemma hos mina föräldrar som också betalar min mat (även om det är det enda de betalat för mig). När jag pratar med en del kompisar känner jag mig verkligen inte vuxen. De pratar om vad de ska göra med sin sambo i helgen (oftast något som "åka till ikea och köpa nytt skåp" eller "renovera badrummet"). De klagar över alla räkningar, över grannar, chefer och så vidare. Då känns det verkligen som om man har hamnat på olika nivåer, jag menar vi är lika gamla, har växt upp tillsammans, men någonstans känns det som om vi hamnat olika i utvecklingen. Vissa dagar tänker jag att det är de som går för fort fram, de borde leva livet mer innan de stadgar sig. Andra dagar känner jag att det är jag som är hopplöst efter, att jag borde ha kommit så mycket längre. Jag vet inte riktigt, borde jag det? Jag menar, jag fyller faktiskt 21 i år, är det inte dags att ta tag i livet snart? Hur länge får man bara "leva livet"?

Hoppas på att få komma iväg til Tyskland och jobba ett tag i alla fall. Nu känns det inte så långt borta, men vi får se hur det blir!


Musse och jag promenerar

Det har blivit många promenader på sista tiden. En av hästarna, Musse, har haft en rejäl muskelinflammation och blivit ordinerad dagliga promenader på ca 45 minuter. När vädret är fint så älskar jag promenader, men så här på vintern är vädret som bekant lite ombytligt. Idag var det visserligen soligt och underbart vackert, men det var kallt. Som den stockholmare jag är hade jag såklart för lite kläder på mig, att då vara ute och gå är inte helt kul. Jag måste verkligen lära mig att titta på termometern innan jag åker till stallet! De andra dagarna jag och Musse varit ute och gått har det varit bättre. Kameran har varit med flera gånger, det är så vackert ute på vintern. Musse förstår dock inte riktigt vitsen med att stå stilla medan jag hittat något jag "bara måste fotografera". Han tycker rent allmänt att det här med promenader är lite töntigt. Bara ut och gå, tycks han tänka, när man kan vara ute i snön och galoppera. Hästen har inte rikigt förstått att han är skadad...

Musse blickar ut över vinterlandskapet


RSS 2.0