TV-köp

Ska försöka samla lite vuxenpoäng, så här precis innan året tar slut. En TV ska inhandlas. Jag gav det ett försök igår. Gick in i affären. Såg alla hundrafemtioelva modeller. Vände, gick ut och åkte hem istället.

Nytt försök idag alltså. Med en fusklapp där det står en massa förkortningar som tydligen ska finnas med. Vet inte vem det är mest synd om, mig eller den stackare som kommer att få hjälpa mig. Fortsättning följer...

Att tänka smart är för andra

Underbara vinterland, med massor av snö. Skulle gå en promenad med ponnyn. Då den plogade vägen inte är så lång tänkte jag gå en annan runda. Min i teorin fina tanke var "Hur mycket snö kan det vara?".

Så här i efterhand kan jag berätta att det var massor. Varför vände jag inte då? Jo, för jag fortsatte mina felaktiga tankar med "Det blir säkert mindre snö längre fram".

Det blev det inte. Ponnyn hade snö upp till magen, jag upp över knäna. Jag lovar att ponnyn flinade i smyg åt att det tog sådan tid för mig. Jag flinade inte i smyg. Jag svor, högt. Men vände jag? Nej, jag fortsatte pulsa och svära med en flinande ponny. I vissa lägen skulle jag också vilja ha fyra ben.

Note to self: nästa gång jag tänker "Det blir säkert mindre snö längre fram". VÄND DIREKT!


Underbara jullov

Jag är så där härligt lat och seg. Det bästa med jullov är att trots att jag knappt gör någonting kan jag få känna mig effektiv för att jag faktiskt har varit i stallet och än så länga tillbringat två timmar med att slöplugga. Slöplugga = halva tiden plugga, halva tiden facebook och bloggar. Varför? Jo, för att egentligen behöver jag inte. Jag gör det för att slippa göra det sedan. Slippa sitta åtta timmar per dag nästa vecka som jag skulle få göra annars. Slöpluggar och känner mig duktig alltså.

Man bara måsta älska jullov.


Bilder

Mamma följde med ut till ponnyn idag. Uppdraget var att fotografera när jag red. Till min stora glädje var bara huvudet kapat på två av fyrtio bilder. (Och det är riktigt bra ska ni veta!)






Tror min ponny tyckte jag var lite lat som satt på henne i stället för att springa själv. Som synes är jag mer än nöjd med detta upplägg.


Vi tog första galoppen idag också. Pigg ponny, som sådan tur var tyckte jag var lite för tung för att ge sig på några större bockar. Hon nöjde sig med några små... (Och det där med rätt och fel galopp gav vi sjutton i idag.)

Är nöjd med dagen!


Juldagen

En oplanerad utgång. Så kan det gå.

KC blev det. Roligt hade vi. En äkta nostalgitripp, både när det gäller musik och folk. På gott och ont. Same old, same old så att säga.

För mycket. En annan mening som kan sammanfatta kvällen. Den började med för mycket mat, fortsatte med för mycket av annat (och här menar jag självklart allt dansande, snöandet och köandet).

Avslutade på ett oklassiskt "Mette&Susanna-sätt", istället för att vingla hem blev det taxi. Är det ett tecken på mognad (i så fall det enda under kvällen), eller är det ett tecken på lathet? Lite vinglande blev det trots allt, från Mette och hem, genom Valsta i högklackat och snöstorm. Där blev det i alla fall ett klassiskt avslut.

Kan bara konstatera att trots all snö (och allt köande i snö) höll sig håret fint hela kvällen, tack vare ett stycke systeryster. Samma systeryster som för övrigt inte kom in på KC, moahaha.


Nu ska jag leka med min julklapp perkolatorn. För vad passar väl bättre idag än världens godaste kaffe?


Jul <3

Härliga underbara jul. Med julmat i massor. Matkoma dygnet runt. Perkolator och pengar till sadel i julklapp. Och mysiga koppar. Som det ska vara. Sadelköp alltså. (E: jag hoppas på bättre tur än dig nu, känner mig lite avskräckt redan...)

Skulle fotografera ponnyn och visa mormor som inte har sett henne:



Nog för att jag vet att hon är lurvig. Men alltså, nu känns det som om det har gått till överdrift. Det räcker nu, tack. Som Em sa; tänk vad roligt det blir när hon ska fälla av allt.

-22

Jag laddar för att ge mig ut i kylan. Minus tjugotvå. Uppsala i mitt hjärta. Åka söderut, någon? Nej, just det. Det går inte, för de flesta flygen är inställda. Jag tycker vi satsar på riktigt julstämning istället och då hör kyla till. Även om minus tjugotvå känns som en lätt överdrift. Positivt tänkande.

Ska iväg och köpa de sista julklapparna nu. Kan man hoppas på att ingen annan har gett sig ut i kylan? Så här dan före dan före dopparedan. Hm, hoppas går ju...

JULLOV!!!

Och allt pluggande som kommer krävas under detta lov stoppar jag undan i bakhuvudet för ett ögonblick. Njuta lite först. Hör ni hur det smakar i munnen? "Jullov"

Heldag i skolan idag och igår. Vi var en tapper skara som kämpade in i det sista. Sista föreläsningen hade den redan lilla gruppen krympt ytterligare. Jag inbillar mig att jullovet känns mer värt om man håller ut till slutet. Säg inte emot nu, annars blir jag för avundsjuk på de som åkte hem redan i fredags.

Ute hos ponnyn med Em idag. Roligt med sällskap. Lillponnyn hade tappat en mjölktand. Kan jag skylla hennes bitande på allt med det? Helt allvarligt. Kan det vara så? Hoppas.

En annan fjording, lätt förnedrad som ren. Darita <3


Lite julmust senare...

Lugnat ner mig lite nu. Kombon kom hem och efter att ha pratat lite (mest om annat) är jag nu lugn. Och väldigt trött.

Fredagskänslan och julkänslan börjar komma tillbaka lite. Första halvan av dagen gick bra, mitten dåligt och nu håller jag tummarna för att andra halvan blir bra.

Första halvan då. Många tar jullov redan nu och hoppar över föreläsningarna nästa vecka, så det blev en del "god jul" och kramar. Och skratt. Fast inte där det var meningen, för föreläsningen idag var extremt rolig, på fel sätt. Jag hoppas att vi skrattade (bröt ihop) lika diskret som vi tyckte. Föreläsningen bestod ändå mest av "det här behöver ni inte kunna" och "det här är en parantes". Det kändes som om det vi behövde kunna skulle ha tagit fem minuter (av två timmar) om han hållit sig till det. Istället blev det jultomtar på solsemester, fina teckningar, schemastuderande och julplanerande. Är man effektiv så är man. Levermetabolism också, i fem minuter.

Nu: stallet och sedan fredagsmys med systeryster och kombon.


Bucklan <3

Min kära bil fick namnet Bucklan av pappa för att den hade en buckla när jag köpte den. Det blir billigare då. Jag tänkte att om man köper en färdigbucklad bil slipper man buckla till den själv. Det var inte fin tanke.

Körde hem från skolan idag. Fredagskänslan var på topp. VAR, med stora bokstäver. Det blev stopp, det blev kö, det blev krock. Ingen allvarlig krock. En lugn och fin där bilen framför börjar backa, jag börjar tuta som en idiot för att han inte ska back in i mig, men han gör det i alla fall. Bom krasch sa fredagskänslan. Bilen också.

En arg Susanna, en bil med ytterligare en buckla (om än vääldigt liten) och en avtrillad registreringsskylt, och sist med inte minst en hjälpsam kille som var ansvarig för det hela. Vi tittade, ojade oss, jag fick hans uppgifter och han avslutade det hela med "hör av dig sen så löser vi det här". Ett skolboksexempel. Så som alla vill att en olycka ska sluta. Själv är jag så arg att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen.

Om någon backar in i ens bil blir man arg. Jättearg. Så är det bara. Om man inte kan avreagera sig på denna någon fortsätter man vara arg. Frustrerad. Suck.

Systeryster kommer hit ikväll. Bäst för fredagskänslan att den är tillbaka då!


Jag får liksom ingen ordning

Lyssnar på Winnerbäck och tänker tillbaka på sommaren. Saknar, längtar. Just nu känns det som om sommaren är så långt bort som den kan vara. Snö, kallt och sjuk. Imorgon ska jag vara frisk. Imorgon blir det bättre.

Efter nyår bär det av till Öland. Nästan sommar. I hjärtat i alla fall.


Sjuk start på veckan

Slutade förra veckan med sjukdom och börjar således denna vecka med sjukdom. Så kan det gå. Fast det är inte så illa som det låter. En förkylning har slagit till. Igen. Typiskt nu när det är massa att fixa innan jullovet. Hovslagare, vaccinering av ponnyn och så ska det inhandlas sådana där julklappar också. Jag som alltid brukar vara ute i god tid med julklappshandlandet har inte köpt en enda än. Hur gick det till?

Hoppade över eftermiddagen i skolan för att åka hem och kurera mig lite. När jag väl kom hem kände jag mig pigg och nästan fånig. Satte mig och åt lunch framför ett sex and the city avsnitt och började böla. Visst att jag grinar till filmer ibland, men ett SATC-avsnitt? Då är man minsann inte frisk. Febertermometrar är överskattade, det är bara att gå efter graden av grinande till filmer...


Fredagskvällen

Middag med familjen inne i Stockholm igår. God matt, gott vin och mysig restaurang. Problemen att ta sig dit är en helt annan sak. (Två olika ingångar när man tror att det bara finns en, hur bra är det när man ska förklara var man är?)


Fina mamma och älskade systeryster <3


Pappa <3



Jag åt musslor. I mängder.

 

Efter middagen, någon gång före nio, åkte mamma och systeryster hem. Jag och pappa gick vidare och drack öl. Jag har mått bättre än jag mår idag... Men värt det, det var det!


Inte bara jag...

Sitter lugnt och fint hemma och pluggar. Mobilen ringer, det är kombon.

Kombon: "Hej, vad gör du?"
Jag: "Sitter hemma och pluggar."
Kombon: "Du vill inte vara snäll och handla. Jag är jättehungrig och har glömt pengar."
Jag: "Jo, vad ska du ha?"
Kombon: "Minimjölk. Ta två liter. Och så kan du väl köpa bröd."

Alltså, vänta lite nu. Jättehungrig. Två liter minimjölk. Va?

Självklart har jag varit och handlat. Med detta vill jag bara påpeka att jag inte är ensam om att vara konstig i den här lägenheten. Så att ni vet.


Underbart normal, alltid <3
(och så håller vi tummarna att jag inte blir dödad eller något nu...)


Plugg


Min garderobsdörr för tillfället.

De dryga (höhö) femtio olika hormonerna vi ska lära oss. Är man en seriös student så är man. Olika färger är viktiga för inlärningen, precis som pauser och sömn.

Skämt åt sido har jag varit extremt duktigt och pluggat fram till nu. I och för sig tog jag en timmes sovmorgon, men som sagt, det var det där med sömnen. Tror jag tar en paus nu för middag. På't igen senare! Eller imorgon kanske...

Hönsmamman (läs jag) ska ut till stallet också för att kvällsfodra och titta till den hostande ponnyn. Alltid är det något.


Lycka på fler än ett sätt

Det finns olika sorters lycka. En av dem är definitivt känslan när jag kom på att vi slutar tolv i morgon, inte tre som jag trodde. Små saker. Sådant som gör livet lite bättre.

Eller den fåniga förtjusning jag kände idag när vi fick sluta en kvart tidigare. En kvart betyder tidsmässigt inte så mycket (oftast), men känslan av lycka infinner sig ändå.

Eller kanske den ännu fånigare förtjusningen när jag fick tillbringa en timme med att leka hjärtmuskelcell och ärligt kunna säga att jag pluggade. Till och med en av de mer effektiva timmarna i skolan. (Tycker för övrigt att klassen var grym som hjärta. Det är inte alltid så lätt med ett gäng förvirrade husdjurare.)

Tänk att små, fåniga saker hjälper till att få fram den härliga känslan av lycka.

Saker som väger upp när man sätter sig för att plugga. Läser om hormoner just nu. Måste säga att jag är fascinerad över att kroppen kan hålla reda på allt som händer inuti den. Inte konstigt att jag är lite förvirrad ibland...


Min alldeles egna typ av Lycka <3


För- och nackdelar med att vara "vuxen"

Fördelar:
Om man vill köpa pepparkaksdeg utan en tanke att baka pepparkakor av den, utan bara för att äta degen. Då kan man göra det.

Nackdelar:
När man har ätit pepparkaksdegen som man köpte bara för att äta, då har man ont i magen. Ganska ordentligt.

Men gott var det!

Det här med trötthet

Det känns av extra mycket nu på vintern, när det är mörkt större delen av dygnet. Själv kör jag på en kombination av mycket sömn och resten är självförnekelse ("jag kan sova imorgon/till helgen/på jullovet").

Varje söndag morgon har jag fodring och utsläpp i stallet. Det är meningen att man ska komma mellan 06.00 och 08.00. Jag kan ärligt säga att jag inte brukar vara ute vid sex. Däremot måste jag gå upp där någonstans. Varenda söndagsmorgon när väckarklockan ringer, utan undantag, lurar jag mig själv med att jag kan gå och lägga mig så fort jag kommer hem igen vid tio. Varenda söndag. Hittills har jag gått och lagt mig igen kanske två gånger. Det är inte det att jag inte är trött när jag kommer hem, det är mer att när jag redan är uppe känns det fånigt att gå och lägga sig igen. Det viktigaste är att jag kommer upp.

Så nu sitter jag här med en gigantisk kopp med kaffe och pluggar. Det går lite segt. Jag är trött.

Bebisen i lägenheten ovanför är inte särskilt glad just nu. Grannen bredvid har i alla fall lite lägre ljud på TVn nu än igår kväll, men bara lite. Man kan inte få allt.


Strålande dag

Igår var det tjejkväll med E. Prat och mer prat, som det ska vara.

Dagen hade jag en plan för. En bra plan. Jag skulle ta sovmorgon, åka ut till stallet för att lunchfodra och sedan hem och plugga. Som vanligt med mina bra planer sprack den. Jag var inte hemme från stallet förrän halv fyra. Hur det egentligen gick till vet jag inte riktigt. Väl hemma blev det julpyssel istället för plugg, mycket mysigare. Men imorgon. Imorgon...

Nu sitter jag vid TVn. Det gör grannen också. Vi tittar inte på samma program. Funderar på om jag ska anta utmaningen om vem som kan ha högst volym på TVn, men någonting säger mig att jag inte kommer att vinna.

Ett år äldre och klokare?

Det här med födelsedagar. På något sätt förväntar jag mig alltid att jag ska vakna upp mycket mognare och vuxnare. Blir alltid lite besviken när det inte händer. Samma omogna jag, men på pappret ett år äldre. 22 år, hur hände det?

Som sagt hos mor och far i Märsta. Suttit i soffan hela dagen och pluggat. (Lisa: hoppa över nästa mening!) Den är mycket mjukare och mysigare än vår. En ledig dag enligt schemat betyder massa plugg i verkligheten. Välbehövligt och med ett roligt ämne helt okej.

Det blev en tur ut till ponnyn också. Min översociala ponny som nödvändigtvis vill hälsa på alla andra hästar inom en kilometers avstånd. Idag med en matte släpandes i grimskaftet aningens efter henne. I vanliga fall är det inga problem, men när jag har femtioelva lager kläder (=klumpig) och jag dessutom tappar fotfästet på isen när jag försöker bromsa henne, blev det en spännande promenad. Hem kom vi i alla fall. En slutkörd matte och en ponny som var lite besviken på att hon inte fått hälsa på de andra hästarna. Nästa år ska jag nog inte köpa en knappt ledtam ponny. Lite klokare har jag blivit alltså.

Idag


Utsikten från köksfönstret, lätt vinklat så man slipper se parkeringen nedanför...

 

En fin dag. En kall dag. En sådan dag jag hoppar över den enda timmen i skolan med repetitionsföreläsning och stannar hemma för att plugga i stället. En bra dag helt enkelt.


RSS 2.0