Igen...

Lovat att följa med systeryster på tävling i morgon. Igen. Och när ska vi upp? Fem... Men hej, det är inte fyra den här gången. Jag får sova en hel timme längre. Man ska vara glad för det lilla!



Man kan ju se det från den positiva sidan också. Vi kommer komma hem tidigt eftersom hon bara ska starta en klass. Då kan jag passa på att jobba lite på färgen när vi kommer hem, och hoppas att det inte bara blir rött...


Dödslängtan?

Inte jag alltså. Utan bilen. Stark dödslängtan (eller skrotlängtan kanske man ska säga?).

Varm dag. VARM. Ska iväg och shoppa lite. Orkar inte åka in till stan, utan tar bilen till Väsby. Går runt en stund, hittar inte så mycket och bestämmer mig för att åka hem. Näpp. Det tyckte inte Passe-bilen.

Hack-hack-hack-hack-hack-hack-hack-hack

Vill inte starta. Försöker en gång till. En gång till. Ytterligare en gång. Trettio försök (och nästan femton minuter) senare börjar jag inse att det nog inte kommer att gå... Ringer pappa och undrar om han kan bogsera hem mig. Muttrande går han med på det och lovar att komma om "sådär tjugo, trettio minuter". Kul i värmen. Jag älskar sommaren och värmen, men i en bil som stått en timme i solen är det inte så kul...

Messar Lisa för att få beklaga mig inför någon. "Vilken sur en..." Jaha, tack för det medlidandet. Förklarar att jag sitter på en stor parkering, med massor av folk, två mil hemifrån, i en bil som vägrar start och känns som en bastu. Får lite mer medlidande...

Tio minuter innan pappa ska komma tänker jag (för säkert femtionde gången) "ett sista försök", och bilhelvetet startar. Direkt. Utan ett hack! Jaha, bara att ringa pappsen och säga att han inte behöver komma. Glad blev han inte?


Jag som redan hade haft ångest i tjugo minuter för hur fasen man överlever när man inte har bil. Helt allvarligt? Hur gör man? Det skulle ta mig en timme och en kvart att ta mig till jobbet, enkel väg, om jag åkte buss. Cykla går väl, men vägrenen är typ två millimeter och jag vet ju själv när jag kör hur tajt det blir med cyklisterna om man får möte.

Men nu startade den alltså tillslut. Får se hur länge den håller. Jag håller tummarna för att den håller tills jag ska iväg.


Min bil tycker inte om värmen...


Morsdag på söndag

Frågade mor min om hon önskade sig något speciellt:

Mamma (något överaskad): "Är det morsdag?"
Jag: "Ja, mamma (eventuellt kom det även en lätt suck här...), det är morsdag på söndag. Tyvärr ska syrran tävla och vi måste vara i Väsby vid sju, så det blir ingen frukost på sängen (som om min mamma någonsin fått frukost på sängen, men man kan ju alltid försöka fjäska lite...).
Mamma: "Åh, då vill jag ha en kudde!!!"
Jag, systeryster och pappa i kör: "En kudde!?!"
Mamma (nöjd med att hon kom på det): "Ja, jag vill ha en ny sovkudde."
Jag: "Men mamma, det är morsdag, du kan inte önska dig en kudde i morsdagpresent."
Mamma: "Om jag nu vill ha en ny kudde är väl det här ett jättebra tillfälle?"
Jag (lätt uppgiven): "Önskar du dig inget annat?"

Hon önskade sig bara en kudde. Jag måste erkänna att hon har en poäng, är det bara det hon vill ha så... Men en kudde! Hur fantasilöst och tråkigt känns inte det?

Men, men bossen har talat. Kudde it is!


Älskade mamma, tjatig, envis, barnslig, men trots allt, älskade mamma

Visst finns mirakel...

Igår kväll vid elva fölade Love Line. Så här i efterhand kan jag erkänna att jag är glad att jag inte var med. (Även om ett visst mått av besvikelse infinner sig. Jag har ju lite känslor för tanten. Jag har tränat både hennes pappa, henne och avkommor...) Bebis var nämligen så stor att de fick vara två stycken och dra ut honom. Man kanske inte vill se det?

Idag hade han i alla fall fullt sjå med att upptäcka världen, som för tillfället är en box på 4 x 2,5 meter, men det bekymrade honom inte. Han försökte sig till och med på lite bocksprång, men det var benen inte riktigt med på så han trillade. Ramla är ju lite pinsamt, så då flög han snabbt (efter att fumligt ha rest sig...) in bakom mamma igen.

Att lägga sig för att sova var också ett problem. Benen är så långa och marken så långt borta... Det är inte lätt att vara modig när man är så liten...

Jag kanske räknas som partisk, men jag tycker han är underbar. Att han sen inte riktigt har växt i sina långa ben (som är nästan lika långa som mammas redan!) är en annan sak. Söt är han!


Bebis bara tolv timmar gammal

Dagen...

Vissa dagar tycker jag mer om mitt jobb (och framförallt min chef) än andra. Idag är en sådan dag. Jag skulle ha jobbat till fyra, men straxt före två får jag ett sms att jag kan åka så fort jag är färdig (dvs straxt före två...). Hon tycket att jag haft en så jobbig dag. Vad har jag då gjort? Jo, jag har suttit på en stol i solen hela dagen. OCH fått betalt för det. Soft jobb? Eller, lite mer än bara sitta var det. Jag vaktade ett sto som skulle föla. Men ändå, jag satt bara på en stol, tog det lugnt, solade och kikade in genom fönstret för att se om hon la sig ner.

Fick jag se något litet föl? Nej, tanten knep. Jag lovar att hon kommer föla i natt, när jag inte får se...


Sen tog jag en skogstur med älsklingsponnyn i värmen. Kan avslöja att:
Barbackatur i linne och shorts + Granar = Ingen bra kombination...


Nu blev det krångligt...

Gårdagen ströks. Måste nu korrigera det lite. Jenny fick nämligen sin dotter då! Det känns lite elakt om barnet inte ska få ha någon födelsedag...



GRATTIS JENNY!!! (och Hannes förstås!)

Vad hon håller på...

Systeryster alltså. Nu har hon strukit en dag till ur historien. Fortsätter hon så här finns det snart inga dagar kvar...

Inte lika illa som förra gången dock. Det sa krasch-bom-bang på framridningen och sen blev AsseBasse lite rädd för hindren. Fast elva hinder av fjorton på en derbybana känns inte helt katastrof. Men det tyckte systeryster, så dagen är som sagt struken.


Systeryster och AsseBasseBäst på Stensunda Derby (tänkte skriva datumet också, men så kom jag på att dagen var struken, jobbigt att hålla reda på allt...)



Systeryster är på camp med skolan. Sjukt tråkigt att titta på TV ensam. Du får se till att komma in på skolan L, jag vill inte bo själv!!!

Månadens sockerchock avklarad

Hos farmor idag. Hade lovat att tvätta hennes fönster, så idag fixade jag det. Hon hade så dåligt samvete över att hon bett mig att hon bjöd på extra mycket fika. I vanliga fall när man varit hos min farmor brukar man rulla därifrån efter allt fikabröd. (Tacka nej? Till fika !?! Går det?) Idag rullade jag inte. Idag kom jag knappt fram alls. Kändes som om jag var bredare än jag var lång. Tur att jag har en familjebil (och att det bara var jag som skulle in) så jag fick plats...

Ska på tävling med systeryster i morgon igen. Att hon orkar...

...

Vet inte riktigt hur det gick till, men på något sätt slutade kvällen med att jag är ensam. I ett stort hus. Det växlar mellan att vara för tyst, låta konstigt och är konstant mörkt ute. Dessutom regnar det. Man hör hur regnet smattrar mot fönstren. Lite skräckfilmskänsla. Jag tycker inte om att vara ensam hemma när jag ska sova. Har jag riktig tur kanske det börjar åska...

Yeay. Jag vill kanske inte flytta hemifrån?

(Helt allvarlig, måste jag gå runt och släcka lamporna i hela huset själv? Rädda mig? Någon?)


sms konversation med Lisa...

Sms konversation med Lisa angående min fundering igår om det var puckat att åka ifrån Sverige på sommaren:

Lisa: Kan du nämna ett projekt som jag har dragit igång som INTE blev jobbigt eller puckat?

Jag: Haha, du sa det ;) de kan ju tyda på att vi tycker om puckade och hopplösa projekt?

Lisa: Asså ja, se bara på resten av mitt liv, veterinär eller läkare. Va fan? Kunde man inte bara nöjt sig med något annat? Eller? O du e så intelligent (?) så du hakar på mina projekt? O dessutom gör dom snäppet värre :p

Jag: De kanske e så att de vi gör e de som e smart? O alla andra e puckade? Vi kanske måste inse att de e normen de e fel på ;)



Så nu vet ni det! Det är alltså jag och Lisa som har rätt och alla andra som är puckade. Det är smart att resa ifrån Sverige på sommaren!

(Om någon undrar vilka projekt hon brukar dra igång som jag hakar på kan jag till exempel nämna den gången vi (Lisa) tyckte stallgången var smutsig och la oss och skurade den för hand. Ca 30 meter stallgång som är ca 2,5 meter bred. Det tog nästan en hel dag. Eller den gången vi (återigen Lisas idé) skulle tömma höladan på gammalt hö. Det har nog aldrig blivit gjort tidigare... Höladan är ganska stor. Sa jag att det alltid är varmt när vi börjar med våra projekt?)

(En sak till... Måste bara få fråga var frågentecknet efter "du e så intelligent" kommer ifrån? Förmodligen skrev hon fel. Det ska nog vara ett utropstecken... Och göra dem snäppet värre, tsss, inte jag inte!)

Hingstsbetet!

Var och släppte ettårshingsten, Hot Stuff, på hingstbete idag... Han kommer ut i hagen, kaxig som få, ser alla komma mot honom. Ser lite mer tveksam ut, låter de andra nosa lite. Till saken hör att han är yngre och mindre än de andra. Det bekymrade honom inte till att börja med...

Sen blev de lite närgångna alla tio (Hot Stuff längst till vänster):

Och ännu mer... (Hot Stuff någonstans i mitten...):

Så han bestämde sig för att hellre fly än illa fäkta:

Det var ju bara de att de andra var liiite överlägsna i antal... Först jagade de honom allihop, när de tröttnat på det körde det en och en. Jag vet inte om "Stuffe" inte fattade att det bara var att stanna och visa att han gav med sig, eller om han var för envis. Men sprang, det gjorde han! Tillslut fick ägaren till de två värsta hingstarna gå in och hjälpa honom så att de fick hälsa en i taget.

Man skulle kunna säga att han blev lite kuvad.... Och fick motion för säkert ett år framåt...

Ehh, ja...

Inplanerat: Ledig dag och bara ta det lugnt

Så hade jag tänkt. Tänkt ganska mycket. Jag bara missade en liten detalj. Min mamma hade också en ledig dag. Hon är inte så bra på att bara ta det lugnt... Det blev till att åka på storhandling och städning. (Egentligen skulle jag ha klippt gräset och rensat ogräs, men det smet jag undan. Jag har lovat att göra det i morgon istället... Smart?) Så mycket för den slappardagen!

I morgon börjar jag jobba klockan åtta. Bra jobbat där gumman! Alla andra är lediga och jag börjar klockan åtta. Hur tänkte jag där egentligen?



Liiiisa! Är vi dumma i huvudet som tänker åka från Sverige på sommaren? Alla andra verkar tycka det... I och för sig är jag ganska bra på att vara dum i huvudet, så det kanske är en plan värdig mig?

Ledig i morgon

Ledig från jobbet och har för första gången sen i... Ehh, jaa, mars? Inte någonting inbokat på hela dagen. Ingenting! Inte ens stallet. Skönt!

Tror jag i alla fall, vad gör man egentligen när man inte har någonting inbokat? Har jag någonting jag ska göra, även om det bara är en lite grej, kan jag ägna väldigt lång tid till att skjuta upp det. Då rinner tiden bara iväg. Men när man inte ens har någonting att skjuta upp? Sova länge ska jag göra i alla fall. Har inte fått sova ut ordentligt på nästan tre veckor, så det behövs, men sedan då? "Bara ta det lugnt..."

Jag lovar att det kommer att sluta med att jag dra igång något värdelöst projekt. Typ att städa eller något. Det här med att ta det lugnt en hel dag är inte riktigt min grej...

Alltså bokade jag in lite jobb på fredag, när alla andra är lediga. Smart? Då blir det bara en dag där det inte står något i almanackan, lördag och söndag har jag nämligen redan bokat upp mig på...


Det går inte alltid som man vill...

Fölis fick somna in igår. Alla tummar som hölls räckte inte till. Livet är skört. Touch of Class blev bara tre dagar...

Men inget ont som inte har något gott med sig? Mamma Classic har idag istället blivit fostermor till en liten fölis som förlorade sin mamma. Hon är helt övertygad om att det är hennes eget föl och fölet är nöjd med nya mamma...


Kings operation blev inställd då veterinären blev sjuk (får de bli det?). Ny tid nästa vecka. Ytterligaren en dag att vara nervös och oroa sig. Suck.


Lång kvällstur med älsklingsponnyn och vännerna. Ponnyn vet precis hur man gör för att få matte på andra tankar. Först vägrade hon gå över ett dike, det slutade med att jag fick hoppa av och gå före medan Yankan stod bakom och hotade (jag tänkte skriva sanningen, att hon slog med spöet, men det låter ju nästan som djurplågeri!?!). Sen hoppade hon snällt alla andra diken utan problem. Hon blev snabbt förlåten och passade då på att bocka lite. Ja, ja, jag hann inte tänka alltför mycket i alla fall...

Regn idag...

Kingen har opererats idag, vet inte hur det gått än. Fölis har opererats idag, med komplikationer efter narkosen. Det regnar ute...

Jag hade tänkt träna när jag kom hem. Det blev äppelkaka och TV istället. Sitter med en kopp te nu och försöker se livet från den ljusa sidan. Tungt ibland. Fortfarande regn ute...



Jag vill iväg nu!

...

Huvudvärk kan komma plötsligt. Lindrar snabbt och effektivt.

Yeah right!

Nej, lite sömn löser däremot allt.

Idag

Ponnyn var duktig. Mycket duktig.

I alla fall till att börja med...

Sen försökte hon äta upp prisbuketten. Ouppfostrad! (Och det kan ju inte vara mitt fel?)


<3

Samtal

Mamma och pappa ute i köket:

Pappa tar ut två öl ur kylen, en till sig själv och en till mig.
Mamma: "Men, ska du ge Sussie öl?"
Pappa (lätt irriterad): "Ehh, ja, hon är ju faktiskt snart 21."
Mamma: "Jag tänkte mer att det bli dyrt om du ska hålla på och bjuda henne..."


Typiskt mina föräldrar?

Tävla i morgon

Bästa sättet att ladda upp inför en tävling måste vara med popcorn och öl. Jag tror på det. Jag kör på det.

Idag var inte

Idag är helt enkelt struken ur historien. Borta. Hände inte. Raderat.

Och om en hoppdomare har blivit misshandlad har jag och systeryster alibi. De andra i laget också. Punkt.


Fredagsnöje...

Jag tror att min syster har lagt en förtrollning över mig. Jag går med på de mest konstiga sakerna. Som till exempel att gå upp vid fyra på morgonen (natten?) för att åka och tävla, två gånger har jag till och med gjort det! Idag bad hon mig att ägna fredagskvällen åt att hjälpa henne att duscha AsseBasse (som aldrig har blivit duschad förrut...). Jag säger nej, stolt över mig själv. Systeryster mutade med en godispåse. Och jag tillbringar fredagkvällen med att tvätta hästen, städa hästtransport och smörja alla syrrans grejor. Agnes påstår att jag är för lättövertalad. Funderar på om hon har rätt... Åkte ut vid halv fem och kom precis hem. För en j***a godispåse...



En blöt AsseBasseBråk. Gick det att duscha? Nej, knashästen vägrade gå i närheten av slangen, så jag fick ta hink, efter hink, efter hink... Jag var lika blöt som hästen...


Tillslut färdiga. Hästen knoppad och ren. Och jag behöver inte gå upp förrän halv åtta i morgon!

Herregud, vad har jag egentligen för fritidsintresse?

Bussterror

Jag sitter lugnt och fint vid ett rödljus. Tänker på annat. Tittar upp i backspegeln:

Håller på att få en liten hjärtattack. En stor buss i häcken. Jag funderade på om bussar var "passat-ätare", men kom på sedan att de nog går på diesel...


Sedan hamnade jag bakom denhär. Först kör den ut mitt framför mej. (Och jag vet att den har företräde, men den kan väl vänta till JAG har kört förbi och köra ut framför någon annan?) Sedan stannar den på en hållplats. Kommer man förbi? Knappast. Det är bara att snällt stå och vänta på att alla tjugo personer går av. Långsamt. När bussen väl åker kommer det en hel skolklass vid övergångsstället, framför mig. Skolklasser på led borde förbjudas. Sådär långsamt gick inte jag när jag var liten. Jag funderade allvarlig på att köra över den sista...


Krig och terror? Nej, bussterror är mitt problem.
I-landsproblem? Ja, vad annars?

Får de göra så?

Satte i linserna i morse, tittar ner i kartongen och ser att den är tom. Tom! Jag har tagit de sista. Kartongen hade inte automatisk påfyllning. Man måste tydligen fylla den själv. Man måste tydligen komma ihåg att beställa nya i tid. Så nu har jag inga linser förrän nästa vecka.

Får de göra så?


Tillslut så!

Idag har jag äntligen gjort det. Veckor har gått, men nu så! Nu har jag fixat det! Tillslut kom jag ihåg det.

Jag har satt på det nya skattemärket på bilen... Det tog bara sisådär tre veckor att ta tag i det. Så nu är bilen fin och laglig. Eller ja, fin och fin, laglig i alla fall!


Gotland då...

Jag åkte dit på fredagen med E (och jag hann packa klart!). Flyga är inte det roligaste jag vet, men jag överlevde.

Lördagen ägnades åt turistande. Eller jag och Sara turistade, Yankan och P var på möte med bostadsrättsföreningen, och E och F tittade på när jag och Sara sprang runt och fotade allt. Varken jag eller hon hade varit på Gotland tidigare och kände att vi var tvungna att samla en massa bevis på att vi varit där nu. Varför egentligen? Så fort jag har börjat fota letar jag bara vinklar och missar lite av upplevelsen. Men vad gör det? Jag kan ju titta på bilderna i efterhand och se hur fint det var!

Måste erkänna att det var fint där. Som den sommarölänning jag är vill jag inte gå så långt som att säga att det var finare än Öland, men fint var det! (Jag är rädd att Lisa slår mig annars...)

Vi hade en rolig helg! Någon sa att man kan ha roligt utan en massa alkohol (= bakis två dagar efter), men varför chansa?


Turistar i Visby, jag hamnar efter som vanligt...


Yankan, Sara och jag


E gömde sig i en säng. Förstår inte varför. Vi hade så roligt? Tydligen var det inte lika rolig om man var nykter...


Okej då, lite fint var det kanske...


...

Någon mår inte så bra...
Någon drack liiiite för många öl i helgen...
Någon börjar jobba klockan åtta i morgon...
Någon tycker inte riktigt att livet är på topp...

Någon kan även berätta att det inte är roligt att flyga bakis...



Någon har haft en mycket rolig helg!

Som vanligt då...

Elin kom förbi med fika (massa muffins!!!) för att fira att hon fått lägenhet. Som vanligt när vi träffas blir det lite för mycket prat. Så nu har jag en timme och en kvart på mig att packa, duscha, äta lunch och fixa mig i ordning. Jag kanske ska packa dagen innan nästa gång?


Gotland here I come!
Om jag hinner... Fast Elin sa att vi hade ombokningsbara biljetter...

Gotland hela helgen!

Åker till Gotland i morgon! Elin kommer och hämtar fem i ett. Prick! Flyg från Arlanda och sen möter Yankan och Sara upp på flygplatsen. Elin har planerat och fixat allt. Jag har inte ens betalt biljetterna än. Mitt engagemang är på topp! (Men vadå? Om hon nu vill planera allt är inte jag den som står i vägen. Och Elin: Det uppskattas!!!)

Jag har tagit ledigt från jobbet i morgon också, här pratar vi lyx! För övrigt frågade min chef idag om jag hade packat klart än. Ehh, packat klart? Ett dygn innan? Nej, jag börjar sådär vid elva i morgon. Det är lite mer lagom, annar är det ju ingen sport med det!

Planen för helgen är solande, slappande och öldrickande. Dessutom har de tydligen pool på Gotland. Så nu fasen ska det vara bra väder!!!

Darita 11 år!

Våra älskade fjording fyller år idag. Elva år och nästan tant har hon blivit. Tänk att vi har haft henne så länge, hon var ju nästan bebis när vi köpte henne (okej då, fem kanske, men i alla fall...). Mycket har hon hunnit med i alla fall. Det var tänkt att hon skulle bli syrrans hopponny, men hennes kroppstyp tillät inte de högre klasserna...



Efter några år av kämpande blev hon istället dressyrhäst. Idag går hon i och för sig mest och skrotar med mamma, men vi försöker ta oss några pass i veckan! I lagom doser tycker hon jobb är roligt!


Planerna för framtiden är att hon ska bli mamma. Om två år sådär. Fram tills dess får hon gärna fortsätta som hon gör:
 - Äta allt hon ser (lera kan duga om man inte har något annat)
 - Pussa alla på näsan (som nästan går av på kuppen) för att försöka fjäska till sig godis
 - Välta hinkar, gärna med mycket innehåll och gärna så att matte ser men inte hinner förhindra
 - Gå upp i vikt bara hon ser gräs
 - Busa med mamma och göra som hon vill (orkar hon inte gå längre lägger hon i en tvärnit, varpå mamma tror att hon blir rädd och ska se efter vad det är, undertiden tar Darita en liten paus...)
 - Tävla med alla andra hästar (att hennes ben nästan är en halvmeter kortare än de andras och att hon alltid kommer sist bryr hon sig inte om, det viktigaste är att man har roligt...)
 - Och bara vara sådär allmänt gullig som bara hon kan!

Eller?

Regn idag

Först kände jag mig mest deppig när jag såg det. Sen tänkte jag efter. Om det var soligt och fint hela tiden skulle jag inte kunna uppskatta solen på samma sätt. Alltså behövs regniga och gråa dagar. Dessutom är det en perfekt ursäkt till att sitta inne, göra helt meningslösa saker, dricka te och äta onyttigt. Det som gör livet värt att leva alltså!

I helgen vill jag dock ha fint väder. I alla fall på Gotland. Så det så!

Västerås idag

Åkte med pappsen och hälsade på farmor idag. Jag fick (som alltid när jag ska någonstans med pappa) köra hela vägen. Klagar egentligen inte, jag tycker det är roligt. Det är mer det här med att ha pappa bredvid. Förstår inte varför han inte kan sova hela vägen. Varför envisas han med att vakna hela tiden?

Pappa har nämligen lite svårt att bestämma sig för hur han tycker att jag kör. Kör jag för fort klagar han på det. Då kör jag "som en biltjyv" eller om han är på det humöret "nu kör du som en raggare igen". (Och jag vet, min pappas referensramar är kanske inte de bästa? Jag menar, det är ju inte så mycket för fort jag kör...) Om jag däremot håller hastighetsbegränsningarna klagar han på det istället. Alltså kör jag lite för fort eftersom han ändå klagar...

Om någon kör om mig börjar han nästan hoppa upp och ner i sätet: "Det är en skåpbil/BMW/'kärring som kör', blocka, blocka den!!!" Vad han skulle göra om jag verkligen gick ut och blockade har jag ingen aning om. Jag kanske borde pröva?

Och tycker han att jag accelererar för fort får jag ett surt "det här är ingen j***a raggarbil". Vadå? När jag får chansen att köra en bil som faktiskt ökar hastigheten när man trycker på gaspedalen (och sänker hastighetn när man bromsar OCH svänger när man vrider på ratten...) måste jag ju utnyttja det! (Förlåt Passe!)



Farmor var som vanligt. Hon är så skruttig att hon knappt kan ta sig fram en meter utan rulatorn, men flytta vill hon inte. "På sådana där hem bor det ju bara gamla kärringar!" (Det kanske är härifrån min far fått sina referensramar?) Det var först för ett år sedan som hon, 85+, kunde erkänna att hon höll på att bli gammal. Man måste säga att det är krut i tanten!

Börja samla frimärken istället?

Systeryster var och tävlade idag, men sin ständiga hästskötare (alltså jag). Jag tyckte jag följde min uppgift strålande idag, när jag gick runt och såg till att alla hade ordentligt med solkräm. Något jag har missat med min uppgift?

I alla fall började jag fundera lite över vilken sport jag höll på med. Jag vet ju att ridsporten är skadedrabbad, man jag brukar lyckas ganska bra med att inte tänka på det. Idag höll inte min strategi... En tjej ramlade av på tävlingen. Det brukar kunna gå ganska våldsamt till med totalkvadade hinder och så. Inte den här avtrillningen, den såg ändå hyfsat lugn ut. Jag menar, jag trodde att det gick bra först. Det såg ut som om hon landade på fötterna. Hon föll ihop igen, det tog ett litet tag. Sedan insåg man att det där som lät som om en gren gick av nog inte var en gren som gått av.... Tävlingen fick ett uppehåll på ungefär en halvtimme medan de väntade på ambulans...

Inte bästa uppladdningen inför syrrans första start i 1,10 kanske? Dessutom fick en av syrrans kompisar sin käke avsparkad i veckan. Sex veckor med enbart flytande föda... Näe, man kanske ska byta sport? Samla frimärken? Schack?

Annars gick det bra för systeryster och AsseBasseBäst. I 1 meter var de dubbelnolla. De låg länge på placering, men så kom de sista ryttarna och red felfritt (och snabbare) allihop. Elakt tycker jag. Hon slutade tre sekunder från placering... Hoppning...

Sista klassen, 1.10, gick ganska bra. Tyvärr lyckades de peta ner sista hindret. Otur, men det var trots allt första gången. Trötta och glada åkte vi hem.


Systeryster och AsseBasseBäst i 1 m. Bilderna i 1,10 var lite skakiga efter min nervositet.... Men jag stog inte och hoppade hela banan själv som Mattie gjorde i alla fall!


Fnutter helt slut, röd som en kräfta av all sol och fortfarande lite skakis efter all nervositet.

Valborg

Valborgsfirande hemma hos E. Middag och för mycket öl, så långt bra. Sen blev det pensionärsvarning för hela slanten: Vi avslutade kvällen med en kopp kaffe och ett "det här var trevligt, det måste vi göra om!". Herregud! Vad gamla vi har blivit! Hemmet nästa?

Jag var den enda som skulle ta bussen mot Märsta, så jag begav mig till busshållplatsen. Bussen var full med folk. Eller folk och folk, fulla fjortisar som skrek. (Ja, jag låter kanske bitter, men på hela resan hem mötte jag nog inte en enda festande person som var över arton. Vart är de någonstans?) Bussen rullar mot sigtuna busstation, någon av de fulla fjortisarna får för sig att krascha en lampa på bussen (för det är ju otroligt roligt?) vilket leder till att busschaffören vägrar köra vidare förrän polisen kommer. I det läget är det inte så jätteroligt att sitta själv, full, på bussen. Polisen kommer tillslut, de som kraschade lampan har stuckit för länge sedan och vi kan åka vidare!

När vi kommer till märsta station är vi försenade och precis när vi svänger in ser jag min buss åka... Nästa går om en halvtimme och stannar inte på hållplatsen utanför. Nej, jag måste gå genom skogen. Det är ju jätteroligt när man är ensam, full och fryser. Hem kom jag i alla fall. Sådär fyrtio minuter senare än planerat, men i all fall... Kul hade jag också, innan jag började bege mig hemåt vill säga... 

Jag upptäckte ett stort blåmärke på min arm som jag inte har en aning om var det kommer ifrån. Helt vanligt valborgsfirande!


Jag var dum nog att tro att jag lyckats lura baksmällan. Tji fick jag! Den dök upp nu på eftermiddagen istället. Får den göra så?
 


RSS 2.0