Flyttlåda nr 1


Och lite stolt är jag. Det kan jag erkänna. Lite stolt...

Imorgon:

  • Är det första december
  • Börjar julkalendern
  • Börjar de sända på julradio.se
  • Får jag äntligen nyckeln till rummet
  • Tänker vår rektor vara snäll och dela ut tröjor till alla nya studenter (sådant tycker vi om!!!)

Idag är det måndag. Och nej, jag tror inte att jag har några kommentarer på det...


Söndag


Förmiddagens utsikt. I tre timmar. Trevligt sätt att spendera första delen av dagen på. Det kom i alla fall några fåglar. Tur för dem. Jobbigt att skriva arbetet annars: "Vi studerade fåglar, men vi såg inga." Kort och koncist hade det blivit.


Resten av kvällen är det plugg inplanerat. Varför är mina händer alltid fulla med bläckfläckar när jag har pluggat? Hur kan det komma sig att jag inte ens märker när jag ritar på mig själv? Eller är det kanske inte alls bläckfläckar? Jag kanske är allergisk mot att plugga för mycket? Det tåls att tänka på.

Två frågor


När man somnar över tentaplugget: betyder det att man är färdig eller att man har sovit för lite?


Var det verkligen mitt förslag att vi skulle titta på fåglar i fyra timmar imorgon till etologiprojektet?


Fin, om än något sövande, utsikt...

Globen ikväll!

Födelsedagspresenten från mamma. Det blir Globen Horse Show ikväll! Snart så. Ett bra avbrott från allt pluggande (som det har varit lite lite av de senaste två dagarna om jag ska vara helt ärlig...). Kul ska vi ha i alla fall. Njuta av att sitta stilla på läktaren medan systeryster springer runt som en liten arbetsmyra i manegen. Oh yes!


Har dock en liten fundering. Hur tänkte jag egentligen när jag sa att jag kunde ta morgonfodringen i morgon?

Akademiskkvart

Bra uppfinning det där. Jag satsar på att komma till hel, kommer tio minuter efter och alltså fem minuter innan vi börjar. Oftast. Ibland lyckas jag inte lura mig själv. Det är mindre bra.

Om det inte är någon akademiskkvart ska man nog berätta det tydligt, helst flera gånger, för studenterna. Annars missar majoriteten av klassen första kvarten av föreläsningen. Det är också mindre bra...

Trötter

Mycket i skolan + mycket inplanerat på eftermiddagarna och kvällarna = trött fnutter
(men snart är det jul!!!)


Igårkväll skulle jag skjutsa systeryster och D till mälarhöjden. Spännande upplevelse. Hann bland annat med ett kärringstopp, följt av skrattattack, följt av livrädd McDonaldskille. Vilket naturligtvis resulterade i ännu mer skratt.

Nu hittar jag till Mälarhöjden också. Skulle inte ha något emot att bo där. Ska nog ta och bli rik när jag blir stor...

Blandade tankar...

Mindre än två veckor kvar till flytt. Mindre än två veckor kvar till tentan. Växlar mellan att hoppas att tiden ska gå fort och att ha ångest för att den verkligen går fort. Det blev förvirrat. Är förvirrad. Hoppas på att det blir bra. Att allt blir bra.


För övrigt har Någon fått mig att lyssna ordentligt på låttexter. Rise Against - Hero of War. Man blir deprimerad, facinerad. Kan inte sluta lyssna. Typiskt.

Söndag...

Vad är egentligen grejen med söndagar? Varför känns det alltid som om man borde ha hunnit med mer under helgen? Det handlar bara om två dagar. Varför får man alltid för sig att man är en supermänniska som kommer hinna med hur mycket som helst?

Varför inte fokusera på det man faktiskt har hunnit med?

Okej, då har jag: sovit, jobbat, hälsat på farmor, pluggat och sovit lite mer.

Som sagt, det känns alltid som om man borde ha hunnit med så mycket mer...

Bra dag idag!

På väg hem från jobbet nu vid lunch hände något som jag längtat efter ett bra tag nu:

Jag kunde sitta och irritera mig på att jag fick solen i ögonen när jag körde.

Sol idag. Underbart. Humöret på topp. Att jag har en massa plugg känns helt okej. Solen skiner ju in genom fönstret!



Hörde på radion i veckan att Stockholm bara haft 3,8 timmar sol i november. Nu är det höjt. Ordentligt.

Man kan inte annat än skratta åt sig själv...

Det blev ett litet misslyckande i morse. Skulle lägga ner matlådan (med pasta och makrill i tomatsås) i väskan. Tydligen läckte både burken jag hade maten i och även den extra påsen. Fick makrillsås i väskan. Den luktar. Mycket. Torkade av allt jag kunde och tog mig till skolan.

Väl hemma nu på eftermiddagen satte jag mig för att plugga. Etologiboken luktade, fel, den stank av makrillsås.

Det gör den inte längre. Nu stinker den parfym istället.

Ibland blir det helt enkelt fel

Inte riktigt min dag idag. Var varken överens med mig själv eller med tiden. Det kan bli så ibland.

Ett försök till att sitta hemma och plugga hela dagen. Det gick som det gick. En torsdag helt enkelt.



Fest ikväll. Tagga, tagga, tagga!



Vill man vara fin får man lida pin?

Ute på Lövsta och gjorde beteendestudie på grisar. De åt och sov. Slogs lite och sen fortsatte de äta eller sova.

Två timmar stod vi i en kall lösdrift och tittade på dem. Har äntligen kommit på lösningen för att slippa frysa som jag brukar göra när vi är ute på gårdar. Idag tog jag pappas gamla kasserade vinterjacka. Den är stor, jättevarm och lila. (Den var röd från början, men så skulle mamma tvätta den. Nu är den lila. Tycker att det är lite konstigt att pappa inte vill gå runt i den. Lila som är så fint?)

Jag är riktigt snygg när vi är iväg. Gamla, för stora, jeans. Stor, skön tröja. Gummistövlar. Och nu även en gigantisk, lila jacka. Det är roligt att gå på SLU!

Dagens outfit; släng dig i väggen!

Traktor i vägen...

Dagen började inte så bra. Körde till skolan (så klart inte sen, inte jag inte...). Hamnar i kö bakom en traktor. Den körde i tjugo kilometer i timmen med en kö på säkert tjugo-trettio bilar bakom sig. Halv nio på morgonen. Utan att köra åt sidan när han hade möjlighet. Jag lovar att han satt och skrattade gott för sig själv.

Bra att någon i kön kunde vara glad i alla fall...


Har helvetet frusit till is?

Fördelen med att ha legat sjuk under helgen var att jag var pigg på morgonen idag. Kors i taket! Måste vara första gången i mitt liv jag är pigg en måndagmorgon. Nästan så att man bli religiös...

Att jag sedan tydligen fortfarande var lite sjuk, så att jag bara orkade halva skoldagen är en annan sak. En helt annan sak.

Nästan i chock fortfarande. Pigg en måndagmorgon!

Bortkastad helg

Värdelös helg. Gå och bli sjuk på helgen. Igen. Så onödigt.

Den här helgen som jag skulle hinna med så mycket roligt på. Utgång, middag med skvaller och shopping. Vad blev det? Hosta, snor och regn.

Totalt värdelöst. Inte ens plugga gick det att göra igår. Så det får jag ta nu. Väldigt rolig söndag. Mer host, snor och regn. Och dessutom plugg.

Imorgon är det måndag. Det kan väl knappast bli värre?


Lite positivt tänkande: snart är det jul i alla fall!!!

Nitton kvadratmeter är det...

Studentrummet alltså. Det betyder att det inte är någon idé att sitta och sukta över inredningsbloggar. Jag kan lika gärna sluta direkt. Fast ändå. Lite skadar inte. Något måste jag ha i rummet.

Jag vill också ha det jättefint. Med massa mysiga detaljer. Perfekt.

Finns det ingen inredningsbloggare som bor på nitton kvadrat? Typiskt orättvist!

Det snöar ute...


Lite vuxenångest...

Fått hem första hyresavin. Då var det på riktigt alltså. Snart flytt!

Är det dags att börja önska sig gardiner och kastruller i julklapp nu?


Jag som egentligen vill ha färgpennor och roliga klistermärken...

Då har jag lärt mig det också

Idag på en av föreläsningarna sa vår föreläsare:

"Ska ni vänsterprassla måste ni se till att göra det diskret."

Viktig information till studenter det där.



Egentligen handlade föreläsningen om evolution och urval. Det han pratade om just då var fåglar. De är tydligen experter på att vara otrogna! Ännu lite onödig (men roligt) information att samla på sig...

Inte okej

Upptäckte idag att de har sänkt hastigheten på en stor del av vägen till skolan. Från åttio till nittio... Får de göra så?

Man har fått lära sig att det inte gör så stor skillnad. "Det handlar bara om någon/några minuter man vinner/förlorar i tid."

Vad de pedagogiska vägverket-människorna inte säger är att det kan vara dessa få minuter som gör att du kommer försent. Hur ofta händer det inte att man kommer precis i tid till föreläsningen. Då skulle två minuter senare göra väldigt stor skillnad.

Helt enkelt inte okej.

Danska

Började ny kurs idag, etologi. Ska bli roligt! Föreläsaren pratade danska på introt. Danska. Eller, han försökte prata svenska, så det blev någon blandning. Det lät som danska... Tror aldrig att min klass har varit så tyst.

Förstod jag det hela rätt så var han ansvarig, men skulle inte hålla i föreläsningarna. Jag hoppas verkligen att jag förstod det rätt.

I min värld låter danska lika obegripligt som tyska. Man tror att man förstår ibland, men så visade det sig att det var helt fel.

Imorgon ska vi ha gruppdiskussion. Oklart var vi ska vara. Hoppades att någon annan hade förstått det. Tyvärr hade alla andra också hoppats på det. Då kan vi i alla fall virra runt tillsammans!


Någon sa att man borde vänja sig efter ett tag. Jag hoppas verkligen det!

Vad hände med all tid?

Nu har A flyttat till Uppsala. Det betyder att det är mindre än en månad till jag flyttar. Lite ångest. Väldigt roligt. Massor med saker som ska ordnas innan. Som jag ska ta tag i. Snart.

Jag förstår inte riktigt hur det gick till. När jag skrev på kontraktet var det hur lång tid som helst kvar?

Just nu känns det mest som att det inte är så stor idé att hålla ordning på rummet. Allt ska ju ändå väck om mindre än en månad. Av någon anledning är jag inte helt säker på att mina föräldrar håller med om det...

Min vän E

E jobbar som brevbärare. Hennes favoritsysselsättning är att jävlas med mig. Hon brukar skriva meddelanden på min post. Varenda gång tror jag att det är någon som spionerar på mig. Efter en stund med hjärtklappning kommer jag på att det är hon.

Igår kidnappade hon mig i sin postenbil. Jätteroligt att sitta i paketutrymmet (det var faktiskt roligt, på riktigt). Förstår inte varför folk tittade så konstigt? Sedan försökte hon lära mig att eftersända post. Jag var tydligen ett hopplöst fall, så jag fick gå och köpa fika istället. Man ska hålla sig till det man är bra på!

Och så har jag lovat att inte lägga upp några konstiga bilder på henne. Försök låta bli när ni hittar den här! (Desstom är det faktiskt hästen som ser konstig ut...)


Men roligt har vi!!!


Livet är allt bra orättvist...

Mamsen har gått och skaffat en Iphone. En Iphone! Vad ska hon med den till? "Den är sååå bra att kolla mejlen med." Hon har sååå missuppfattat hela grejen.

Avundsjuk? Jag?

Tss, jag vill inte ens ha en Iphone. Den är stor. Ful. Tråkig. Och alldeles, alldeles underbar...

Det här med morgonhumör...

Far min brukar anklaga mig för att ha dåligt morgonhumör. Anledningen till det är att jag inte pratar på morgonen. Knappt säger godmorgon eller svarar på frågor.

Det är helt fel. Jag har inte alls dåligt morgonhumör. Det är klart att jag har dåliga dagar, men att säga att jag har generellt dåligt morgonhumör tycker jag är elakt. Jag är bara trött på morgonen.

Väldigt trött. Ni vet, sådär trött att jag inte ens orkar prata. Bara att säga godmorgon kräver en kraftansträngning. Det spelar ingen roll hur länge jag har sovit. Första timmen på dagen är alltid en utmaning.



Någon sa att jag är efterbliven på morgonen. Lätt överdrivet kanske, eller inte...

GRATTIS LISA!

Lisa fyller år idag. Moahaha, nu får du allt gå på systemet själv!

Kruxet med goda idéer är att de snabbt resulterar i hårt arbete...

"...om båten sjunker är det för att du glömde stänga dörren..."

 

"Jag bestämde att vi kom överrens om..."

"Jag vill inte ha en egen måne. Jag vill ha en båt."




Tycker att du borde vara här istället!


När är man färdig?

Har suttit med matten ett tag nu. Hur vet man egentligen när man har pluggat tillräckligt? Det känns bra nu. Samtidigt har jag ångest för att jag ska sitta i morgon och inte förstå någonting. Sitta där och känna att jag borde ha gjort mer.

Jag längtar till imorgon vid den här tiden. När det är över.



Nej, nu få det gå som det går!


Jaha...

Min plan för idag är att matteboken ska bli min bästa vän.

Drömma går ju. Leva på hoppet. Se livet från den ljusa sidan.

Det är tenta imorgon...


Wohoo!

Nu är det november. Då får man officiellt börja lyssna på jullåtar, dricka glögg och "småjula". Någon klagade och sa att det var för tidigt. Då skulle man tydligen hinna tröttna.

Tröttna!?! På julen?



Jag lyssnar på jullåtar och ikväll ska glöggen provsmakas!


RSS 2.0