Tillbaka i Uppsala

Efter en helg hos föräldrarna. Skönt att ta det lugnt och ha gott om plats. Däremot funderar jag lite på var helgen försvann. Lördagen? Var tog den vägen? Hoppades den över?

Som sagt tillbaka i Uppsala igen. Till lilla studentrummet och till datorn. Hur kunde jag glömma datorn här? Studenrummet förresten... Det känns som om det har blivit ännu trängre. Förmodligen för att jag vet att det bara är två dagar kvar att härda ut. Två dagar. Om tiden ska bete sig som under helgen är de snart över.

Tänkte ta en bild och visa hur hemskt det är. Hur trångt. Hur mycket saker det är som inte får plats. Vid närmare eftertanke hoppar jag över det. Lite stolthet måste man ha.

Vilse i Boländerna och våldgästande hos föräldrarna

Skulle lämna Kombo på stationen i Uppsala igår kväll. Missade var jag skulle svänga in. Släppte av henne på andra sidan stationen mot vad jag hade tänkt. Skulle ta mig därifrån. Kan berätta att man kan köra runt ganska länge i Boländerna utan att hitta ut...

Eftersom jag blev övergiven av min Kombo hela helgen (för bratsfest i Stockholm, vad är det för fasoner?) rymde jag hem till mor och far. Här finns det TV. Tycker om TV. Alltså delas tiden upp mellan kemiplugg och TV-tittande. Än så länge leder kemiplugg. Stolt över mig själv!

Trötter

Trött, tröttare, tröttast. Sju timmar kemiföreläsningar idag. I morgon är det labb nio till fyra. Fredagsmys?

Funderar på om man kan gå och sova snart. Lisa säger att man inte kan det. Hon var på pubrunda igår. Inte jag. Hon är speedad. Inte jag. Gud råkade nog göra ett misstag när han skulle dela ut tröttheten idag. Jaja, även de bästa måste få misslyckas.


Halleluja!

Seg morgon. Våra nya kursledare envisas med att vi ska börja kvart över åtta varje morgon. Tortyr på hög nivå. Det här leder till att jag brukar missa första delen av föreläsningen för att jag är för trött för att tänka efter vad han som står där framme egentligen säger.

Inte idag. Idag började våra älskade kemilärare (obs, ej ironi, skulle inte klara det här utan honom!) med att trixa till det lite fint med mikrofonen. Tjut i högtalarna så hela salen fick hjärtattack. Jäklar vad pigg man blev! Tror knappt jag har varit så aktiv någon föreläsning. Chockstart.

Så nu vet jag det. Ett litet hjärtstopp på morgonen och föreläsningarna går som på räls.

I dubbel bemärkelse...

This is my temporary home
It's not where I belong
Windows and rooms that I'm passing through
This is just a stop
On the way to where I'm going
I'm not afraid, because I know
This is my temporary home


Det ska kännas att man lever

Mor min var lite orolig att det hänt något. Jag har ju inte uppdaterat bloggen...

Jag har grävt ner mig i kemiboken. Det rinner nästan fromler ur öronen på mig. Trots det vägrar uppgifterna att lösa sig. Tenta om tre veckor.

Positivt tänkande: Får nyckeln till nya lägenheten om en vecka.

Fredagsmys... Eller inte...

Det är plugg som gäller. Det går så när man inte gör det på vardagarna. Lisfis är på fest och jag sitter kvar här och läser kemi.

Massa kemiplugg och fredagskväll. Ja, det känns ganska deprimerande. Inte blir det bättre av att jag sitter och lyssnar på Björn Afzelius. Är det självförvållat så är det.

Angående förra inlägget


Fungerade gjorde det och gott var det. Så nu vet ni det!


Pizza

Vi tänte tjocka oss lite. Pizza ikväll. Satt och skämtade om att det var jobbigt att gå ut. Började fundera på hemkörning. Jag sa på skoj att det finns säker pizza.nu som man kan beställa ifrån. Kan berätta att det finns på riktigt. Så nu kommer det snart två stycken pizzor levererade.

Beställa pizza via internet. Herregud. Slipper jag alla dessa hemska telefonsamtal...

Dagens ungdomar...

Man ska inte skämta om det

Tänkte gå på toa innan jag åkte hem från skolan. Konstaterade att det var lång kö och bestämde mig för att hoppa över det. Säger skämtsamt till Lollo att "nu lär det hända något så jag inte kommer hem som jag ska". Båda skrattar.

Kör till Flogsta. Går mot huset. Ska låsa upp dörren och inser att jag inte har någon nyckel. Håller tummarna för att jag råkat tappa den i bilen. Det har jag inte.

Ringer Lisa. Hon är såklart på Ackis och har mobilen avstängd. Lämnar ett desperat meddelande. Suck. Djup suck. Går och handlar för att fördriva tiden. Precis när jag lagt tredje varan i korgen tänker jag ta upp mobilen och prova att ringa Lisa igen. Hittar inte mobilen. Panik på riktigt.

Springer för att betala och går spejandes vägen tillbaka. Hoppas på att hitta mobilen. Funderar på hur jag ska göra om jag inte hittar den och inte har någon nyckel. Sitta utanför tills Lisa kommer? Rolig kväll.

Tillbaka till bilen och där inne ligger mobilen. Pulsen lugnar sig något. Lisa ringer, hämtar henne, fortsätter handlandet och blir insläppt i rummet. Där ligger nyckeln lika fint som när jag lämnade rummet på morgonen.

Nästa gång ska jag ställa mig i den långa toalettkön...


Ny termin!

Jaha, så var första dagen på den nya kursen avklaras. En kurs som kursledningen jämförde med grunden till ett hus. För det första var det grunden vi behövde för att stå på under resten av utbildningen och för det andra var den, precis som betong, tung, grå och trist. Det blir en härlig vårtermin.

Annars hände det inte så mycket. Förutom ett slagsmålsartat kaos när vi själva skulle få dela in oss i grupper inför labbarna. Det var en fin tanke...

Trångt...

Tillbringar dagarna med att lära Lisa hur man gör som student. Eller, nu ljuger jag. A lär henne det och jag tittar på massa olika tv-serier med henne. Man ska hålla sig till det man är bra på.

Trångt att bo två i mitt studentrum. Precis som jag visste. Massa grejor överallt. Hinderbana. Jag kommer slå ihjäl mig om jag måste upp på natten någon gång. Spänning lyfter tillvaron!

Så typiskt mig

Tänkte att jag skulle vara duktig och göra de sista ändringarna på etologiarbetet nu ikväll. När jag var färdigt med det lyckades jag radera allt jag fixat utan att ha sparat. Bra. Duktigt. Tror jag är lite för trött för det här...


Bra dag imorgon. För då kommer Lisa!!!

Jag ska fixa. Snart. Ska bara...

Som bekant ska jag och Lisa bli kombos. I nästan tre veckor ska vi bo i mitt studentrum på nittonkvadrat (innan vi får fiiina lägenheten). Här ska Lisa´s säng stå:



Tur att hon inte kommer förrän på torsdag...


Och nej mamma, självklart har jag inte tagit din väska utan att fråga. Självklart inte...

Bra start!

Dagen började bra.
Väldigt bra.
Jag gjorde något som jag inte lyckats med på hela hösten.

Det nya skolåret började med succé.


Jag försover mig och kommer försent.

Min fundering nu är hur resten av året kommer se ut? Har jag satt standarden nu? Kommer fortsättningen se likadan ut? Eller kan det bara bli bättre?

Det blir bättre till våren. Det måste det. Eller?


Tillbaka i Uppsala

Skola i morgon igen.
Nytt år.
Ny termin.
Nya tag.

Gaah! Söndagsångest i kvadrat!!!


Världens snällaste storasyster?

Igår kväll skjutsade jag ut systeryster till stallet och hjälpte henne med mockningen.
I natt hämtade jag henne mitt ute i ingenstans.
I morse skjutsade jag henne till jobbet och åkte sedan och mockade åt hennes häst.

Jag tycker att det känns som om jag har varit snäll för ett år nu!

(Moahaha, när Lisa kommer upp ska jag tvinga henne att skjutsa syster.)


Nej, dags att göra färdigt den muntliga presentationen inför imorgong. Yeay, då börjar skolan igen...

Ibland förlorar man...

Men jag tycker ändå att 700 var överdrivet mycket. Känns lite girigt av dem...


Hemma igen. Efter en busstur med skrikande ungar och ett lunchstopp när det var minus tjugo grader. Inte riktigt min dag idag...

Lurad igen

Far min var så trevlig. Undrade om han "kunde få bjuda sina döttrar på fika i B-holm". Varken jag eller systeryster vet hur man gör när man säger nej till fika, så B-holm blev det.

Kommer dit. Systeryster och jag styr direkt mot fiket. Men nej, icke. Först var det soppor som skulle slängas, fiskaffär som skulle besökas, elprylar som skulle inhandlas, ett besök på apoteket och så ICA. Inte sjutton var han ute efter fika. Det var hjälp han behövde. Lurade igen.

Slutligen var fikat gott i alla fall... Sådan tur var... Döttrarna glada igen. Går säkert på det nästa gång också.

Vad ska man säga...

Som sagt nere på Öland nu. Jätteskönt. Kunna slappna av ordentligt. Äntligen.


Tyvärr ser det inte riktigt ut såhär nu. Drömma går ju... Precis innan systeryster och jag kom snöade det nämligen en massa. Typiskt min otur!


Lite tråkigt nu på kvällen bara. Det slutade med att hela familjen satte sig och tittade på tecknade "Asterix och britterna", på VHS (!). Älskade den filmen som liten. Höll på att dö av skratt nu. Kan känna nu att jag nog inte riktigt förstod allting när jag var liten...

Jag kom. Jag såg. Jag tror inte mina ögon.
Stanna då! Så där kan ni inte göra! ...det kunde de visst...
Jag säger, nu blir jag lite upprörd.

Öland

På Öland igen. Äntligen!

Andas, andas, andas

Nyår

Duktig när det börjar bli mörkt när jag är färdig med frukosten...


Roligt hade vi igår i alla fall!

Bästa middagen
Taxi till andra sidan av Uppsala
Fest där
Ett nästan missat tolvslag på grund av saneringsarbete i hallen
Tolvslag!
En stängd fest (på grund av fortsatt saneringsarbete i hallen, bör tilläggas att vi var oskyldiga)
Fest i trapphuset i stället
Promenad genom halva Uppsala
Någon form av efterfest hos D
Promenad genom andra halvan av Uppsala
I Flogsta vid fyra med knallröda knän

Tycker fortfarande att A var roligast. Mackarackasarna var i och för sig roliga också, eller M's bortglömda skämt. Och självklart var snöflingorna mot lampskenet vackra...

RSS 2.0