På väg!

Snart. Till mamma och pappa. Kombo skulle ut ikväll så då passar jag på (NEJ, jag tänker inte följa med på Maskinen!).

Det blir en uppbokad helg. Imorgon: först jobb, sen biljakt med far min och avsluta med middag med bästaste E. Söndag blir det fullt upp med att städa ut rummet (nycklarna ska ju tydligen in på måndag...), ett spinningpass och labbrapportskrivning hade jag tänkte hinna med någongång också.

Tur att jag är ledig på måndag!

Endorfinkick!

Ett träningspass senare. Jag tror jag är lite småkär i Friskis&Svettis. Så att ni vet. Jag är lite smådöd också. Kan avslöja att jag inte har så mycket muskler kvar efter mitt vinteruppehåll (okej, lite längre än bara vinteruppehåll, men ändå...). Kul var det. Hade dock vissa problem med att ta mig hem, benen ville inte riktigt...

Men en sak jag har tänkt på. Endorfiner och grejor. Glad som få efter träningen. Är det då inte lite dumt planerat (av den som nu bestämde) att man är helt slut så att man inte orkar göra någonting av energin i huvudet? Jag bara undrar?

Attans!

Det finns vissa nackdelar med att ha en träningskompis. Dessa nackdelar märks ännu tydligare när man dessutom delar lägenhet. Jag hade glömt bort att vi skulle träna idag. Helt glömt bort.

Och jag kan inte ens skylla på att jag är förkyld...


Eller vänta..., jag tycker om att träna! Jag har ju sett fram emot det här. Tur att jag har en träningskompis som kan påminna mig!

Writing a report in English...

Jag sitter och skriver labbrapport. Tråkigt, stört tråkigt. Dessutom kom våra handledare på den smarta idén att den ska vara på engelska "ni pluggar faktiskt på ett internationellt universitet". Att det skulle ha något att göra med att en av handledarna är från Storbritannien och inte pratar svenska förnekar jag bestämt. Kan avslöja att jag inte har skrivit en längre text på engelska sen gymnasiet.

Alltså sitter jag och skriver en labbrapport på en laboration jag inte förstår på engelska. Har en svag känsla av att labbhandledaren inte kommer förstå den heller...

Jag borde kanske ha tolkat alla tecken?

Går upp och ut mot bilen.
Vackert ute, solen har precis gått upp, det är helt stilla och isen gnistrar.
Andedräkten fryser till is framför näsan på en.
Ser ur som en tok när jag kommer fram till bilen, håret är alldeles frostigt.
Bilen syns knappt under all snö.
Sätter mig i bilen, försöker starta.
Bilen startar, efter lite övertalning, låter segt och ovilligt.
Får gasa på ordentligt för att överhuvudtaget få den att röra på sig.
Hemska problem med att växla, att köra överhuvudtaget.
Det känns som om allt har frustit fast.


Väl i skolan säger S att de hade haft minus tjugosju när hon gick (hon bor precis vid skolan). Hur kunde jag ens bli förvånad?


Passe-bilen när jag kom till parkeringen i morse. Kul syn en måndagsmorgon!


Nästan så att jag blir mållös

Vi har varit seriösa. Efter att mamma kommit och hämtat systeryster blev det städning. Hela lägenheten är skinande ren. Som om inte det är nog har vi även bakat. Bakat bröd. Sjuka? Ja, kanske...

Är du stolt nu mamma?

When the botten is nådd...

Jag vet inte riktigt. Det känns som om det borde bli bättre nu. Allt har landat igen. Lägenheten är iordning (så gott som), jag har kommit in i rutinerna. Helgen har varit härlig (om man bortser från att vi fick för oss att gå in till stan i går förmiddag, jag har aldrig frusit så mycket i hela mitt liv...). Batterierna är helt enkelt laddade!

Efter förra veckan kan det bara bli bättre. En tenta skriven med feber och huvudvärk, där jag dessutom lyckats ta med mig två pennor utan stift. Ett stycke trasig bil. Misshandlad duschdrapperistång, som träffade mig på vägen ner. Värdelöst väder. Sjuka hästapållar. Favorithalsduken borttappad. Labb som enkelt kan sammanfattas med misslyckad. Dunderförkylning. Med mera, mycket mera... En typiskt dålig vecka mätt i I-landsproblem.

Så nu har jag bestämt mig för att nästa vecka ska bli bättre. Mycket bättre. Dessutom är det sol ute, att de säger att det kommer snöstorm om en timme låtsas jag att jag inte hör.


Dessutom är det väl vår snart? Snälla?

<3

Bästaste, älskade systeryster är här nu. Livet är bra!


Systeryster och jag <3

Att hon och Lisa går ihop och stundtals mobbar sönder mig är väl något man får leva med antar jag...

Det blev kort!

Kort som i: "det går knappt att sätta upp det i toffs". Lätt obehagligt. På ett positivt sätt.


Tydlig skillnad i alla fall, inte ens min mamma (som inte såg när jag färgar håret från blont till rött) borde kunna missa...

FÖRE



EFTER

(och skillnaderna i färg beror enbart på ljuset...)

Det känns inte riktigt bra nu...

Tydligen ska mitt hår bli klippt nu. Efter ett halvår...

Hjälp?

That's what friends are for

Jag är kombo med en läkarstudent. Bra kan man tänka sig om man skulle bli sjuk. Ja, när hon gått lite längre än en månad kanske...

Vi satt och tittade på TV igår. Reklampaus. Tråkigt. "Får jag ta pulsen på dig?" Ehh, okej. Tydligen hade det varit dagens övning. Snäll som jag är ställer jag upp som försökskanin.

Har dock börjat bli orolig. Vad händer när dagens övning har varit att skära i någon?

Dessutom har "vi" bestämt att "vi" ska bli nyttiga. Hon har lite för bra argument för att jag inte ska gå med på det...


Bästa kombon är hon i alla fall, trots allt!

Föreläsare...

Start för den nya delkursen idag. Cellbiologi. Började med en introduktions föreläsning. Vet inte riktigt vad jag ska tycka.

Plockar man isär föreläsningen och tittar på den bit för bit var den bra. Bra upplägg, pedagogiskt (även om han kanske borde ha kollat upp vilken nivå vi låg på och inte antagit att vi redan kunde det kursen ska handla om), han växlade mellan tavlan och powerpoint och ett intressant ämne. Så långt var det bra. Att han hade en sövande röst var kanske inte hans fel? Satt även och funderade halva föreläsningen varför han gick runt utan skor? Varför gick han runt med bara strumporna?


Fnutter <3 Kaffe = Sant

Semlor

Gjorde semlor idag. Sjukt gott! Och hann äta upp dem innan jag kom på att jag skulle fota.

Kan berätta att det är jobbigt att vispa grädde till tre semlor för hand... Elvisp till nästa år kanske?

Back on track!

Att sova ett dygn gjorde tydligen susen...

Ledig idag, skönt! Fixade lite i lägenheten (med betoning på lite, men i alla fall). Nu är det bara mitt rum kvar. Varför ska det alltid kännas jobbigare? Resten av lägenheten känns det lugnt att städa, men sovrummet... Någon frivillig städare?

Ny delkurs som börjar imorgon. Cellbiologi. Konstigt nog känner jag mig pepp inför den. Tur det!

Inte min dag idag

Vaknade med huvudvärk. Hällde i mig kaffe och panodil och sen iväg till skolan för tenta. Skriver tentan (båda mina pennor slutar såklart fungera...) och går först av alla. Är det något bra? Att gå först? För min egen skull hoppas jag det... Kommer knappt ihåg någonting av tentan heller. Hemma vid elva och har legat däckad fram tills klockan sex då jag vaknade av att Lisa lagade mat. Varit vaken en timme nu och funderar på när det är ok att gå och lägga sig igen...

Nej, tur att vi är lediga imorgon. Då blir det till att ladda om!

Tenta imorgon

Kvart över åtta imorgon börjar tentan. I en sal jag inte är säker på om jag hittar till. Tur att jag är så duktigt och samåker, någon av de andra måste ju hitta?

Dagen före tentan. Helt värdelöst. Den tillbringar jag med en blandning av hopplöshet, pepp, likgiltighet, hetsplugg och en tanke malandes i huvudet "det är lugnt, jag kan inte göra mer nu.... jag borde ha plugga mer innan!!!".

Imorgon gäller det alltså. Nu: TV och tröstätande på den underbara chokladtårta pappa fick på jobbet.


Överraskad

Det är trevlig att komma hem till lägenheten efter ett dygn hos föräldrarna. Speciellt när någon har inrett den medan man har varit borta. I lila dessutom.

Bra med en kombo ibland (och en kombo med händiga föräldrar också, jag har numera en lampa i mitt rum...).


Hur gjorde vi?

Lisa's föräldrar kom igår. Med en släpvagn full med saker.

Nu har vi TV, micro och DVD.

Hur vi överlevde innan? Jag har faktiskt ingen aning...

Fredagsmys?

Fredagskväll. Vi har precis gått en powerwalk i kylan. Snart kommer Lisa's föräldrar och då ska vi lasta in alla grejor.

Det här med normal planering, det är verkligen vår grej det!

Det fungerar, men...

Min adressändring fungerar. Nu får jag posten hit. Blev jätteglad när jag såg att det kommit brev. Sen såg jag att det var räkningar. Kan man inte få något roligt brev? Som "välkommen hit, här får du ett gratis tv-abonnemang". Hur svårt kan det vara?

Eller så är det det här som kallas att vara vuxen...


Jag pluggar...


Fick pillerna av systeryster i julklapp. Bra grejor det där...

Bättre nu!

Tog en välbehövlig paus i morse. Sovmorgon och mys utan att ens titta på kemiboken innan skolan började klockan ett. Det andrummet behövdes verkligen. Igår nästan grät jag över kemiboken. Nu ikväll känns det bra.

Pauser är helt klart bra ibland!


Grattar pappa idag också. 60 år. Min favoritgubbe <3


<3

It's so easy to get lost inside
a problem that seems so big at the time
it's like a river thats so wide
it swallows you whole
While you sit around thinking about what you can't change
and worrying about all the wrong things
time's flying by
moving so fast
you better make it count 'cause you can't get it back



Slå världen om den slår dig.



Jag finns här...


Studenter...

Vi bor i ett studentområde. Vid vissa tillfällen märker man det mer än andra.

En söndagsmorgon kvart över sju är det inte en människa ute. Inte ens någon med hund. Det är helt folktomt. Man funderar nästan på om alla andra har dött medan man låg och sov på natten.

Kvart över tre lördag natt däremot. Då åker folk pulka i backen.

Flogstavrålet ska vi inte ens tala om...

Kemi

Sitter och pluggar kemi så här på lördagskvällen. Vilken tur jag har!

Funderar lite på vad jag kommer ihåg mest av de föreläsningar vi har haft:
 - Det är tack vare Carlsberg och deras ölbryggning som vi har ett pH-system.
 - När Fanta skapades jämförde man den med mjölk. Man var även extremt stolt över att ha fått fram en dryck som smakade apelsin utan att det var en endaste gnytta apelsin, eller frukt, i den (lite roligt med tanke på att idag skryter de över att det är apelsin i...).
 - I penicillin-molekylen finns det en del som heter sex-apa.
 - Högerhanden passar inte i vänstervanten.
 - Några olika sätt att göra hembränt på, de bra sätten och de mindre bra.

Tentan nästa måndag kommer gå som smort! Eller?...

Vi flyttar...

Det blir inte så mycket tid över nu. Massa plugg, massa flytt och lite jobb. Sen är timmarna fyllda. Vi har fått hit lite möbler idag. Igår hade vi inga, då blev det picknick på vardagsrumsgolvet...

Köpte soffa idag. Vi tyckte vi var riktigt smarta som köpte en bäddsoffa. Nu är den hemma. När vi nu har sett alla delar kan vi konstatera att en bäddsoffa nog är mer komplicerad än en vanlig soffa att sätta ihop. Ja, ja, det är morgondagens problem!

Ja, ja...

Ibland är vi så tjejiga att jag blir galen på oss. Det fanns inga lampor i lägenheten, så igår blev det en tripp till IKEA. Kommer hem. Tittar upp i taket. Och nej, vi har fortfarande inga lampor i taket...

Eftersom vi misstänkte att det skulle bli så köpte vi en snygg golvlampa till vardagsrummet. Kommer hem. Ska montera ihop. Inser att vi inte har någon skruvmejsel. Tänker att det går nog tillfälligt i alla fall. Sen kommer vi på att vi inte köpt lampor som passar...

Lampa nummer tre som vi köpte fungerar. Lite ljus har vi alltså.


Kan även berätta att jag har träningsvärk i armar och axlar efter allt j***a bärande.

Ouups!

Jag skulle inte vilja formulera mig som att jag körde i diket. Snarare som att vägen inte gick där jag tänkte mig.

Bogserlina i kombination med fyrhjulsdriven jeep och världens snällaste Nette är bra grejor. Riktigt bra grejor.

Typiskt oss

Varit och hämtat nyckeln nu. Lägenheten är helt kal, finns inte ens lampor i vardagsrum och sovrum. Kul. Men fin är den. Mycket fin.

Vi har fått för oss att flytta in i kväll. Typiskt oss. Så typiskt...

Det här med att inte bo hos mamma och pappa längre

Det finns vissa saker som är lite jobbiga med det. I morse tog jag den sista yoghurten. Det betyder att det inte finns någon yoghurt kvar. Och det kommer inte finnas ny förrän jag åker och handlar. Förrän jag fixar det själv.

Typiskt jobbigt. Så nu ska jag alltså och handla...

Måndag igen

Inga föreläsningar, lektioner eller någonting sådant. Skolschemat är tomt idag. Andra halvan av klassen labbar. Yes!

Vad ska jag göra då? Jo, jag ska ändå åka in till skolan för ett skriva en labrapport. Kul. Jag är egentligen ledig, men måste till skolan i alla fall. Försöker intala mig själv att jag åker dit för att träffa alla. Det har faktiskt varit helg så det var några dagar sedan. Det går förvånandsvärt bra. Ibland är jag lättlurad. Skyller på att det är måndag.

RSS 2.0