Korkad? Jag?

Om man tar bilen, istället för cykeln, till stallet på morgonen kommer man inte hitta sin cykel i stallet när man ska hem, hur mycket man än letar. Dessutom känner man sig ganska korkad när man kommer på det.

(Det kom faktiskt några regndroppar på morgonen och då måste man ju ta bilen. Att det sedan blev en av de varmaste dagarna är en helt annan sak...)


Nu är jag anmäld till tjejmilen också. Jag kommer dö.

En liten uppdatering

Värdelös uppdatering, jag vet. Förlåt. Jag jobbar i stallet, jobbar och jobbar.

Mor min har anmält oss till Viktorialoppet nu i alla fall. Min plan att glömma bort att anmäla mig gick alltså i stöpet. Är inte så ledsen för det, jag vill ju vara med egentligen. Räknas att springa med barnen när de travar som uppladdning? Eller är det meningen att man ska ge sig ut och springa när man har jobbat tio timmar? Nej, springa med barnen räcker nog, nästan. Vinna loppet kan jag göra något annat år...

Blev knockad av en tjej idag när jag skulle hjälpa henne upp på hästen. En armbåge, rakt på näsan. Nu är det svullet och ser helt snett ut. Hur förklarar man det? "Jag blev knockad av ett barn". Bra jobbat av mig. Bra jobbat.

Sommar

Jag har sommarlov. Är ledig. Och njuter.

I morgon eftermiddag börjar ridlägren och därmed börjar jobbandet igen. Måste säga att jag är extremt glad över att ha ett jobb som jag faktiskt tycker är roligt. Men ett par dagar ledigt satt inte helt fel i alla fall.


Bild från midsommarturen med Frida. Tradition, eller något, för fem år sedan...

Systeryster har kommit till ön <3

"Jag tror bara du har glömt hur de är. De är jätte trevliga när man har dem en och en, men tillsammans blir de ganska jobbiga."

Det var min mammas kommentar till pappa om systeryster och mig när vi åt middag. Jag förstår inte alls vad hon menar...


Systeryster och jag förra sommaren <3

Denna dag, ett liv

Det är skillnad mellan dig och mig. Ja, mest mellan dig. (Tjorven och Stina)

De flesta är stockholmare, och de andra är mest skräp de med. (Söderman)

Är det bara när man är stor som man får vara oförståndig? (Pelle)


Jag såg på saltkråkan igår. Jag älskar det fortfarande. Min förhoppning är att det räknas som retro snarare än barnsligt. Snälla?

Har man inget att göra, då skaffar man sig något att göra

Det blir sällan som man har tänkt sig. Jag skulle ta det lugnt fram till midsommar och bara njuta av att vara ledig. Efter ganska exakt en dag kom jag fram till att jag, på riktigt, är värdelös på att bara ta det lugnt och njuta. Alltså ser man till att ha något att göra. Hela tiden. En massa löparträning på det så är resultatet en trött Fnutter. Mycket trött, men glad.

Jag njuter nog bäst när jag har något att göra...



(Den dåliga uppdateringen beror på ett mobilt internet med kraftiga humörsvängningar.)


Strömlös

Om man har fått hem brev där det står att strömmen ska stängas av klockan åtta den femtonde juni, då kommer strömmen med stor sannolikhet att faktiskt stängas av då. Man kan tycka att det inte borde ha kommit som den överraskning det blev. Synd att varken jag eller pappa trodde att det var den femtonde riktigt än.

Tänk vad beroende vi är av strömmen egentligen! Man hinner med många korkade tankar under en dag utan ström. Som att få för sig att värma maten i ungen när mikron inte fungerar. Och jag vet inte hur många gånger jag har försökt tända diverse lampor. Nu är den tillbaka i alla fall. Då kan man få sig en kopp kaffe tillslut.

Nu har pappa kommit hit

Vi har grillat. Grillat är bra. Och gott.

Pappa tog med sig solen när han kom hit. Det gillar vi. Trevligt med lite omväxling mot allt regn som har varit sen jag kom hit.




Here we go again...

Sovmorgon idag. Var det tänkt. Ska inte vara i stallet förrän tolv. En hel förmiddag ledig.

Man skulle kunna tänka att jag slipper kombons underbara (läses med kraftig ironi) idéer nu när vi inte bor tillsammans under sommaren. Men nej, så är inte fallet.

Istället för att sova och ta det lugnt på min lediga förmiddag ska jag alltså ut och springa. En mil. Ja, "dumma i huvudet" är nog rätt uttryck.

Wiee!!!

On da Ö!

Kom ner i måndagskväll. Efter en hysterisk dag. Av någon anledning fick vi för oss att det var onödigt att vänta till tisdag när vi redan var så gott som färdiga (och "alla andra" redan hade åkt från Uppsala). Det där med nästan färdiga var att ta i, en stressad förmiddag följt av nerfärd till ön. En nerfärd där vi lyckades hamna i båda Stockholms rusningstrafik OCH Norrköpings. Räknas det som skickligt eller korkat?

Undrar däremot var sommaren har tagit vägen? Jag skulle ju sola och bli brun nu innan midsommar. Kan berätta att det misslyckas ganska ordentligt när det är femton grader, molnigt och dessutom blåser. Tur att jag tog med mig så mycket kläder.

Titta mamma!



Den lever fortfarande. Växten som jag fick när jag flyttade hemifrån. Lite stolt är jag allt. Den har till och med växt en del.

Att det är en tålig växt som uppenbarligen klarar sig utan vatten i en vecka tycker jag är en helt annan sak.

För övrigt har projekt packa och städa börjat. Suck...

Sommarlov

Lugn dag igår. Lugn dag idag.

Vi har ett stycke ölänning på besök, trevligt värre. Hon och kombon var ute igår. Jag var kvar hemma eftersom det var lite tentafest i fredags. (Lite pensionär är jag allt fortfarande.) Nackdelen med det är att när jag vaknade pigg nu på morgonen sov de. Eftersom jag kände mig rastlös gav jag mig ut och sprang. Detta resulterade i att nu har de piggnat till medan jag är trött. Ett smart drag av mig?

Bio ikväll. Sedan blir det packande och grejor. Beger oss mot ön måndag, tisdag eller onsdag. På ett ungefär...

YES!

Sista tentan för terminen skriven. Nu väntar sommarlov nästan till september! Livet är allt bra ibland!

Ett år har jag alltså gått nu. Tre och ett halvt kvar. Nice.

Att vi fick rest på sista labbrapporten så att jag inte har sommarlov officiellt riktigt än, det struntar jag fullkomligt i idag. Det är måndagens problem det.


Festa på taket med bästa klassisarna ikväll!


Snart är det över. Snart.

Jaha. Då var det försent för att göra så mycket mer nu. Bara att hoppas att jag gjort tillräckligt. Snart är det över i vilket fall. Mindre än ett dygn kvar till sommarlovet. Om jag nu överlever tentan.

Funderar på om huvudvärk kvällen innan en tenta är en så där jättebra uppladdning egentligen.

Jag skulle bara...

Jag skulle bara gå en lite promenad efter min sena lunch för att piggna till lite. När jag kom hem var klockan fem. Jag vet inte riktigt vad som hände. Hoppas på att det är mitt undermedvetna som försöker säga till mig att jag har pluggat tillräckligt och kan allt nu.

Hoppet sägs ju vara det sista som överger människan...

Jag bara undrar...

Mamma var i Kanada för ett litet tag sedan. När jag var hemma nu i söndags fick jag presenter därifrån. Choklad och te. Om man uppskattar teet mer än chokladen är man då:
1. Sjuk
2. Vuxen
3. Störd i huvudet av allt plugg?

Jag bara undrar...

Nu sitter jag med en kopp av det underbara och plugga i alla fall.


Mycket tankar, lite plats

Jag hann med nästan allt på min ambitiösa lista igår. Minus gräsklippningen. Men det hade jag bara erbjudit mig i ett anfall av snällhet, som ganska snabbt gick över.

En liten grej bara. Tvätta bilen när det är en massa pollen ute... Ja, man ser att den inte är lerig längre under allt det gula.


Underbar kväll med gamla stallgänget igår kväll. Sentimentalitet och uppdateringar. Jag hoppas, men borde inte.

Dagen har tillbringats i Västerås hos farmor. Varit ett snällt barnbarn och tvättat fönster. Tänk vad mycket roligare det är att göra sådant när det inte är hemma hos en själv.

Nu sitter jag har själv och bannar mig för att jag har en kombo som pluggar till läkare. Det betyder att man är ensam hemma på kvällarna när det är tentaperiod. Dessa överseriösa läkarstudenter sitter i skolan och pluggar fjorton till sexton timmar om dygnet. På riktigt. Jag känner att jag inte har något att klaga på. Dessutom känner jag mig som hushållets oseriösa IG-barn, fastän jag vet att jag inte borde.

By the way föll jag lite för sushin i lördags. Fasen, jag som lovat mig själv att inte börja med sådant.

RSS 2.0