Dagen

Heldag i stallet idag. Hos Yankan och Elin. Bra stall det där. Vi hann med och fika två gånger. Man måste prioritera det som är viktigt.


Vi ska hem till Elin ikväll. Tänkte fly Valsta, huset blev precis äggat. Kul med Halloween...

Vad betyder det egentligen?

Jag behövde inte visa leg på systemet idag. Funderade på om är någoting bra. Kom fram till att det kan betyda följande:

1. Jag ser gammal ut (kul, tjugo år och ser redan gammal ut...)
2. De känner igen mig (ännu värre, räknas jag som alkoholist då?)

Inget av ovanstånde kan räknas som bra. Det började kännas lite jobbigt.


Sen kom jag på det. Han som satt i kassan var så klart utarbetad. Eller knäpp. Så tror i alla fall jag att det var!

Lisa: Varning för flashbacks!

Sitter som sagt och pluggar en massa. Tråkigt. Kommer hela tiden och tänka på andra saker. Roligare saker. Kroatien kommer upp i huvudet. Fem veckor av himmelriket. Längtar tillbaka.


Vi låg på stranden hela dagarna och gjorde ingenting. (Förutom att vi brände sönder oss och höll på och strypa ungj******a som aldrig kunde var tysta)


Skulle man hitta på något (som att ta sig upp på berg) fick det vara på morgonen


eller på kvällen (och då var det inte berg som gällde...), för att det var så varmt.

De säger att man samlar minnen från sommaren som man plockar fram när mörkret och kylan kommer. Det de inte berättar är att det känns ännu jobbigare då. vilket sätt skulle det kännas bättre nu för att jag hade det underbart i somras? På vilket sätt blir mörkret lättare att ta för att jag hade det ljust och vacker i somras. På vilket sätt blir kylan enklare att hantera för att jag höll på att dö av värmen i Kroatioen i somras? Jag bara undrar...


Vill tillbaka! Lisa! Kan vi åka eller? I och för sig är det kanske inte helt optimalt väder i Kroatien just nu... Vi får åka någon annanstans. NU!

 

Slutdeppat. Snart är det jul! Älskar julen.


Tentaplugg

Gaah! Man skulle kunna säga att jag har tröttnat på matten. Ganska ordentligt. Det värsta är att jag inte på långa vägar har repeterat allt jag ska...

Alltså knarkar jag te och kaffe. Bra grejor det där.


Funderade på att efter tentan rituellt elda upp matteboken, men sen kom jag på att den är värd 350 kronor. Jag eldar inte upp 350 kronor. Så jag får komma på något annat. Tentafesten kanske kan räknas som terapi?

Utdrag ur matteboken

I kapitlet om monotona funktioner står:

Att vara monoton kan ofta tolkas, som att vara långtråkig, men det hoppas vi, att du inte tycker, att funktioner är.


Jag kan berätta för min mattebok att den tyvärr hade fel i sin förhoppning.

Ett litet tips bara...

Om man har en mattelektion på morgonen nästa dag som man egentligen inte behöver gå på. Om man tänker att jag ser i morgon när jag vaknar om jag känner för att gå. Då kommer man förmodligen inte gå på någon mattelektion...

Tack för rådet!

Sista föreläsningen inför mattetentan nästa tisdag. Vår lärare gav oss råd:

"Det är bra om ni inte gör fel."


Tack. Då vet vi. Ska försöka undvika det.

Nu då?

Nu gick alla och la sig för att sova. (Inte systeryster då såklart, men hon är inte hemma och räknas därför inte.) Kul att sitta uppe själv. Klockan nio. Jaha, vad gör man?

Nej, jag får väl sätta mig och titta på TV och kommentera vad de gör med mig själv. Jag får i alla fall garanterat intelligenta svar...

Roligt måndagsnöje!


Mjölkning

Fnutter har lärt sig mjölka. Det var inte så svårt som jag trodde. Även om alla kossor inte var så snälla. Försöka sparka för att man råkar göra fel. Lite elakt tycker jag! (Att det tog lika lång tid för oss fem som för en person i vanliga fall är en helt annan sak.)

Nu luktar både jag och Passe-bilen kossa. Kul. Förstår inte hur folk kan påstå att hästar luktar illa. Har de aldrig träffat andra djur? Hästlukt är nästan parfym. Nästan.

Dessutom var vi jättesnygga i våra blå rockar och gummistövlar. Det finns inga bildbevis eftersom alla glömde kameran. Alltså var vi jättesnygga!


Moahaha

Var och hälsade på farmor idag. På hennes parkeringsplats stod en bil. Den skulle inte stå där. Farmor visste inte vems den var. Vad gör man då? Jo, man skriver så klart en lapp! Jag älskar lappar. Gärna ironiska och elaka (förutsatt att det inte är till mig lappen är skriven). Tyvärr är inte min käre far lika förtjust i elaka lappar. Så jag fick inte skriva "Den som tar min farmors plats ska dö" eller något sådant. Jag fick bara skriva en vanlig tråkig lapp om att det var en privat parkeringsplats.

Att jag sedan är för feg för att faktiskt sätta lappen på bilen, utan istället tvingar min kära systeryster att göra det, är en helt annan sak...

Terapi för höstdepressionen

Lånade myspållen Lucas av Elin igår. Heldag i stallet. Mysigt folk ute. Fika och grejer.

Aldrig ridit ut i Runsa förrut. Såg framför mig hur jag skulle villa bort mig totalt. Tänkte på den där gamla Telia-reklamen: "Det är en massa träd här...". Hade turen med mig och fick sällskap av Bettan. Så jag slapp rida vilse. Hon visade runt och förklarde. Vacker natur, underbart! Gravfält, varggrop, gammal ångbåtsbrygga och slott. Och fina höstlöv överallt. Glömde för en stund bort alla problem och allt plugg. Precis vad som behövdes.

Red även för första gången i mitt liv i en westernsadel. Man kan säga att det var en upplevelse. Första problemet var att ta sig upp. Hornet där fram var något i vägen. Kan även berätta att man inte bör slänga sig fram på mage när det kommer en gren i vägen, då kan magen bli lite mosad. Man får istället ta sikte mer på sidan. En varning då är se till att sadeln sitter fast ordentligt innan. Det kan lätt hända olyckor annars...

En pigg häst (Elin: Han lekte hingst och bockade med mig! Får han göra så? Han ska ju vara Ferdinand!), vacker natur och roligt sällskap. Jag åkte därifrån med ett leende på läpparna och världen kändes lite ljusare igen!



Glömde tyvärr kameran, så det blev inga nya bilder Elin... Rätt häst, fel ryttare, fel årstid.
Jag vill utfärda en varning för hornet framme på sadeln, även om det var bra att hålla i sig i vid bockarna...


Att det ska vara så svårt?

Svårt att fixa fredagsmyset alltså. Planerat en lugn kväll hemma. Fredagsmys på riktigt. Jobbar morgon imorgon och är inte helt pepp efter veckan...

I alla fall, älskade pappsen beger sig till affären för att handla ingredienser (läs snacks) till fredagsmyset. Efter många om och men bestämmer jag mig för att jag vill ha ostbågar. Jobbigt med beslutsångest! Pappsen ringer och säger att de är slut på hyllan. Får omvärdera beslutet och kommer fram till att chips fungerar bra det också. Pappsen ringer igen och har nu hittat ostbågarna. Återigen beslutsångest.

Slutligen kom jag fram till att kväll ska jag äta både chips och ostbågar...

Livet är jobbigt ibland

Just då kändes det nog som en bra idé...

Det här är en bild från min bil. En bild på mina cykelnycklar som ligger i en godisburk. I bilen. Jag har letat efter mina cykelnycklar i en och en halv månad.

 

Hur hamnade de då här?

 

Under nollningsveckorna var det lite fest och jag skulle sova i Uppsala. Från början var det tänkt att vi skulle cykla till J och alltså behövde jag ha med både cykel och nycklar. Efter lite övertalning gick J´s pojkvän med på att köra oss och cykeln skulle inte användas.

Så här i efterhand har jag ett svagt minne av att jag gick för att lägga nycklarna i bilen så att jag inte skulle tappa bort dem... I mitt otroligt nyktra tillstånd (studenter är ju alltid nyktra!) tyckte jag tydligen att det var en smart idé att lägga dem i godisburken. Varför har jag ingen aning.

Så nu har alltså nyklarna legat i tryggt förvar i en godisburk i min bil. I en och en halv månad.

 

Jag undrar hur länge de hade fått ligga kvar om jag inte hade varit klumpig nog att ha ner burken på golvet?


Dåliga dagar?

Har funderat på det här med att ha en dålig dag. Ganska mycket nu på senare tid. Varför egentligen? Var kommer de ifrån? Vad är det som gör att dagen blir dålig?

Om allting går fel förstår jag det. Man känner sig helt okej, men allt blir bara fel. Då verkar det naturligt att dagen känns sämre. Men att vakna på fel sida. Vad är det som händer då? De dagar när man vaknar och känner att allt är jobbigt. Det är det jag inte förstår. Dagar när man vaknar och bara känner att man inte vill gå upp.

Alla pratar om att man påverkar sitt eget liv. Visst har de rätt. Bestämmer du dig för att dagen ska vara bra blir den oftast det. Jag bara undrar varför det blir fel från början?


Jag bara undrar...

När är det okej att börja lyssna på jullåtar, dricka glögg och julpynta?

Eller, det jag egentligen undrar är när det är okej att börja dricka glögg...

Det är ju snart jul, eller?

För att vi förtjänar det!


Systeryster och jag ska nu bege oss till Donken för middag. Tycker vi har förtjänat det. Eller, jag i alla fall, pluggat hur duktigt som helst!

Och Lisa: Innan du kommer med dryga kommentarer kan jag berätta att igår pluggade jag nio timmar plus två timmars föreläsning och idag sju timmar plus jobb. Så svälj drygheten! Jag förtjänar det visst!

Utsikt från mitt fönster 10:05


Dimma överallt...

Av någon anledning får den här synen mig att känna mig pepp. Tycker att det kanske borde vara tvärtom, men jag klagar inte. Plugg och jobb står på schemat idag. Massa plugg.

Nu kör vi! Är ni på?

Minnen

Jag rotade runt efter ett block att skriva i till pluggandet (yes mamma, jag har lyckats stöka ner igen!). Hittade ett från min tid på KTH. Tittar lite i anteckningarna och ser ord som bidragskalkylering, rörliga särkostnader, kalkylränta, annuitet, kapitalrationalisering. Skrattar lite för mig själv. Hur kunde jag få för mig att läsa något så tråkigt?

Sen kommer jag på en sak. Det finns nog människor som skrattar åt att någon väljer läsa om kossor. Hm, det är nog tur att alla är olika i alla fall.

 

För övrigt har jag på två år lyckats glömma allt vad ekonomin heter och har ingen aning om vad orden ovan betyder...


Illa...

Högerhanden och jag är som sagt inte överens... Det gör det ännu svårare att faktiskt ta tag i pluggandet ordentligt. Så nu har det gått riktigt illa. Jag har så få ursäkter kvar till att inte plugga att jag har börjat städa. Ni läste rätt. Jag städar!

Läste på FB att det tydligen går en epidemi i det. Att städa istället för att plugga alltså. Känns bra att jag i alla fall inte är ensam om det...

Typiskt...

Min högerhand strejkar. Säger att den inte vill vara med. Att den behöver vila.

Jag sitter alltså med en överansträngd högerhand lagom till allt tentaplugg. Vet ni hur mycket längre tid allting tar när jag ska göra det med vänsterhand?

Dessutom kan jag knappt läsa vad jag själv skrivt med vänsterhanden. Tänkte att skriva på datorn skulle vara ett genidrag. Men icke, det tar dubbelt så lång tid som vanligt det också, plus att vartannat ord blir felstavat... Dum högerhand helt enkelt!

<3

It's so easy to get lost inside
a problem that seems so big at the time
it's like a river thats so wide
it swallows you whole
While you sit around thinking about what you can't change
and worrying about all the wrong things
time's flying by
moving so fast
you better make it count 'cause you can't get it back



Duktig!

Känner mig duktig. Och trött. Upp vid sju för att jobba. Duktigt. Stannade till vid stallet och mockat åt mamma och systeryster. Definitivt duktigt! (Visserligen är mamma sjuk, men systeryster är bara lat...) Och nu är jag precis hemkommen efter att ha bytt till vinterdäck på Passe-bilen. Ännu duktigare! Man blir trött av att vara duktig. Bara pluggandet kvar då för att jag verkligen ska kunna kallas för duktig.

För övrigt förklarade A att diffekvationer tydligen var viktiga. Typisk! Då är det alltså bara att kämpa vidare och hoppas att jag börjar förstå...

Men först lite fika!


Panik!

Suttit med matten i en timme. Lyckats få fel på nästan varenda uppgift. Hatar kapitel tretton. Otur på riktigt. Hatar. Vet inte ens varför jag ska behöva förstå differential ekvationer. Någon annan som vet?

Tentaångesten börjar sakta komma krypande. Två och en halv vecka känns plötsligt som väldigt kort tid. Tre tentor och två projektarbeten på en och en halv månad! Vi ses vid jul igen...

Mer höst tycker jag!

Passe-bilen och jag åkte skridskor i morse. Nu på eftermiddagen red jag ut i höstsolen med älsklingsponnyn. Det känns lite som om vädret inte riktigt kan bestämma sig. Om jag får vara med och rösta röstar jag för mer höst innan vintern!

För övrigt letar jag efter ursäkter att slippa plugga på matten. Problemet är bara att nu när första snön redan har kommit känns tentan den tredje november plötsligt mycket närmare...


Inte okej!

Hemma från Öland. Utvilad. Redo att ta tag i allt. Det började rätt bra igår. Min plan var att det skulle fortsätta lika bra idag. Gick upp en och en halvtimme tidigare för att hinna plugga innan skolan. Och vad möts jag av?

Snö! Sommaren är ju knappt slut. Eller, det är i och för sig oktober, men ändå. Snö! Utan någon förvarning. (Jag vet att de sa det på väderrapporten, men handen på hjärtat, var det någon som trodde på det?)

Jag har inga vinterdäck på och det snöar fortfarande. Det här kan bli en spännande dag...


Finns det kurser där man lär sig börja packa i tid?

Nej, jag har inte börjat än. Men nu så!

Bussen går halv sju imorgon bitti, så det är kanske hög tid?

Ett, två, tre börja packa!

Snart Öland <3

Skolan färdig för idag. Hemma. Öland i morgon.

Känner att jag verkligen behöver komma iväg. Det ska bli så skönt. Släppa allt och bara få andas. Lugna djupa andetag.

Här hemma är det så svårt att ta det lugnt. Det är alltid något som måste göras. Känns som om man aldrig kan plugga tillräckligt. Det skulle alltid behövas lite till. Något liggar alltid i bakhuvudet och gnager. Något som borde göras.

Öland för mig är en oas där jag kan andas. Där det inte finns måsten på samma sätt. Där jag kan tillåta mig själv att slappna av. Tillåta mig själv att bara ta det lugnt. Tillåta mig det utan att få dåligt samvete.


Utanför stugan en tidig höstmorgon. Vem kan låta bli att älska det?

Fika imorgon Lisa!!!


Hmm...

Börjar komma ikapp med allt jag ligger efter. Den här dagen behövdes verkligen. Även om jag stundtals undrar hur nyttigt det är för mig att sitta själv och plugga. Efter ett tag blir det tråkigt. Vad gör man då? Jo, man kommer med lite uppmuntrande tillrop till sig själv. "Ja, det där gjorde jag bra!", "Snyggt jobbat!", osv. Inte helt hälsosamt att sitta och prata för sig själv kanske?


Åker till Öland på torsdag. Längtar! Känner att det behövs nu...

När man är stor får man bestämma själv!

Så det gjorde jag idag. Vaknade (eller säger man att man vaknade när man knappt har kunnat sova?). I alla fall gick jag upp och kände mig inte helt okej. Inte så dålig att jag med gott samvete kunde kalla mig själv för sjuk, men med ont i halsen och en seg känsla. Suckade och kände att det här skulle bli en jobbig dag. Sen kom jag på:

Jag är faktiskt vuxen nu och får bestämma själv! Alltså sitter jag hemma och pluggar hela dagen istället för att göra det i skolan. Då slipper jag smitta ner alla andra om jag nu håller på att bli sjuk, och min hals får en ärlig chans att kurera sig. För ordentligt sjuk tänker jag inte bli. Min plan är ju Öland till helgen!


Det här är alltså min utsikt för dagen. Favoritmuggen med te och massa böcker. Yeay vad roligt jag ska ha...

Duktiga mamma!

Fick jag rätt eller fick jag rätt? Har varit hemma i en och en halv timme och fortfarande inte fått upp värmen. Regnskurar och blåst. Suck.

Duktiga var de i alla fall. Mamsingen och älsklingsponnyn. Fick bättre poäng än både jag och systeryster fick första gången vi tävlade. Livet är orättvist... Fick en förvånad kommentar av en annan mamma också: "Är det du som coachar morsan?". Yes det är det, och tydligen gör jag det bra också!

Bästa <3


Måste jag?

Det regnar och blåser. Massor. Jag ska vara ute hela dagen.

Hästmänniskor är fan inte riktigt kloka...

Är jag officiellt gammal nu?

Baileys var kanske inte en så bra idé? Fast jag vet inte om det är rättvist att skylla allt på den. Det gick i alla fall illa, riktigt illa.

Kvällen slutade nämligen med att vi satt och tittade på film och storgrät hela högen. Vad hände? Party, party?


Oplanerat till inplanerat

Lugn helg. Eller hur var det nu? Det var min plan från början i alla fall. Helt tom, ingenting i almanackan. Bara ta det lugnt. Känns som om det var ett tag sen.

Problemet med en tom almanacka är att det är så lätt att fylla den. Man kan inte sitta och göra ingenting en hel helg. En grej blir till två, som blir till tre...

En lugn och skön helg där jag skulle sova och plugga ifatt lite. Sen skulle mamma tävla och undrade om jag kunde följa med som hästskötare. Självklart. Fortfarande var lördagen helt ledig, men vad gör man på en ledig dag? Jo, man kan jobba lite! Tjejkväll ikväll, hjälpa systeryster med hästen.... Det rann iväg lite.

Men nästa helg. Då ska jag ta det lugnt!


Dagens konstateranden

  • Det har blivit oktober
  • Det är kallt ute. Underställ och halsduk hjälpte inte när det var studiebesök ute, tre timmar senare försöker jag fortfarande tina...
  • Det luktar vidrigt i hönsstall. Nej, det där med höns är inte riktigt min grej, förstår inte riktigt vitsen?. Fast det är klart, ägg och kyckling är ju gott...
  • Jag orkade inte ta mig ner till banken idag heller. Får skylla på isbitar till tår, huvudvärk och att det är varmare inne.
  • Jag klarade deltenta nummer två också!

För övrigt kan jag även konstatera att när man väl kommit över ångesten över att man var tvungen att gå upp tidigt är hösten väldigt fin! Dimma över ängarna. Frosten kvar i gräset. Färgsprakande löv...


Bergviken-runt för ett år sedan. Myspys. Som det ska vara på hösten...


RSS 2.0